Seriál doprovázel naše nudné večery celých 8 sérií, než byl v roce 2012 ukončen. Jak moc se herci změnili? Kdo je stále na vrcholu kariéry a po kom už neštěkne ani pes?

Herec Hugh Laurie coby dr. Gregory House nechyběl v žádné ze 176 epizodách seriálu. Sám toho měl ke konci už plné zuby a přestože za jediný díl údajně inkasoval přes 7 milionů korun, upadal do depresí. "Ubíjela mě ta rutina, den po dni, měsíc po měsíci, rok po roce, stalo se to noční můrou," přiznal Laurie. "Mám v sobě silnou presbyteriánskou pracovní morálku, takže jsem nikdy nepřišel pozdě, nevynechal jsem jediný den natáčení, nikdy jsem se nevymluvil na chřipku." Hugh Laurie se nechal slyšet, že už by podobný zápřah napříště nezvládl. Na prahu šedesátky ostatně preferuje trávit čas s rodinou a venčit psa.

Laurieho kolegyně Lisa Edelstein (52), kterou si pamatujeme jako ředitelku nemocnice Lisu Cuddy, v seriálu až do konce nevydržela. Před poslední sérií odstoupila a raději se věnovala jiným filmovým projektům. Kromě hraní píše divadelní scénáře, bojuje za práva zvířat a propaguje vegetariánství.

Nejlepším (a také jediným opravdovým) přítelem dr. House byl onkolog Dr. James Wilson. Pro jeho představitele Roberta Seana Leonarda seriál znamenal kariérní vrchol, po kterém se mu už žádné výrazné role nedostalo. Věnuje se spíš divadlu a ve svých 50ti letech vypadá úplně jinak, než jak ho známe z Dr. House.

Pokud vám imponoval pohledný dr. Robert Chase, jeho představitel Jesse Spencer by se vám určitě líbil i dnes, krátce po oslavě čtyřicátin. Ne nadarmo ho magazín People v roce 2007 zařadil na seznam 100 nejkrásnějších lidí světa. Mnohem zajímavější však je, že Jesse Spencer pochází z lékařské rodiny; medicíně se věnuje jeho otec i všichni sourozenci, a kdyby Jesse nehrál lékaře v sérii Dr. House, nejspíš by se jím stal v reálném životě.

Čtyřicítku letos oslavila také herečka Jennifer Morrison. Není to na ní vůbec vidět, čas se jí v tváři zastavil někdy před deseti lety. Během natáčení prožila románek s Jessem Spencerem, herecký kolega ji dokonce o Vánocích roku 2006 požádal o ruku. Osm měsíců poté ale hvězdná dvojice zásnuby odvolala.