Jak chránit lidi před hrozbou terorismu a jak dopadnout nepolapitelné zločince? Rady si vždycky ví oddělení pro zvláštní úkoly (The Office of Special Projects – OSP) je tajná divize losangeleské Námořní vyšetřovací služby NCIS. To je nový 24dílný seriál Námořní vyšetřovací služba Los Angeles, který vysílá Prima.

Skvěle vycvičení agenti pronikají do jejich řad za pomoci falešných identit a nejpokročilejších technologií, nezbytná je samozřejmě týmová práce.

Speciální agent G. Callen se dokáže měnit jako chameleon, zatímco jeho parťák Sam Hanna, bývalý mariňák, je expert na sledování a nejmodernější techniku.

Tomuto dynamickému duu sekunduje agentka Kensi Blyeová, extrémně inteligentní dcera zesnulého mariňáka, která je závislá na adrenalinu. Terénní psycholog Nate Getz se zase dokáže vcítit do myšlení ostatních, ale také je ovlivňovat.

Co je spin-off seriál?

Jde o spin-off seriál spin-off seriálu: Nejprve se v osmé sérii JAGu objevila postava agenta Gibbse z Námořní vyšetřovací služby, který si poté vysloužil vlastní seriál. V šesté sérii Námořní vyšetřovací služby se pak objevily základní postavy z NCIS: LA ve dvoudílu Legenda, který sloužil jako tzv. „back-door pilot“ – tedy doslovně „pilotní epizoda se zadními vrátky“. Pokud by ve sledovanosti a celkovém ohlasu nový tým neuspěl, zůstali by jeho aktéři jen epizodisty a jejich vlastní seriál by se nerozvíjel.