Její rodiče se seznámili v Šanghaji, oba to byli herci a světoběžníci. Její matka Klaudie Trubnikovová pocházela z ukrajinského Charkova, odkud utekla před neklidnou politickou situací. Otec Alfred Demongeot byl zase napůl Ital a napůl Francouz. Nakonec se usadili v Nice, kde se jim 29. září 1935 narodila dcera Marie-Helene.

Spásná operace

V mládí si od spolužáků dost vytrpěla. Marie silně šilhala, což samozřejmě okolí svádělo ke krutým posměškům. Až v pubertě se odhodlala k operaci, která potulující se oči konečně napravila.

Před hrůzami druhé světové války nejčastěji utíkala do kina, kde se rozhodla, že se stane herečkou. Ve 13 letech se s rodiči přestěhovala do Paříže a pokračovala ve studiu herectví a hry na klavír. O dva roky později se z dříve vysmívané školačky stala obletovaná mladá dáma. Vrhla se na kariéru modelky a sáhl po ní i slavný návrhář Pierre Cardin.

Díky reklamním fotkám ji oslovili filmaři. První roli dostala v roce 1953 a změnila si křestní jméno na Mylène. Netrvalo dlouho a stal se z ní nový erotický symbol. Třeba ve filmu Buď hezká a mlč (1958) nahradila původně uvažovanou Brigitte Bardot.

Zahrála si také proradnou Milady de Winter ve Třech mušketýrech (1961), kde d´Artagnana ztvárnil Gérard Barray. Pak už přišla na řadu trilogie o Fantomasovi, která ji za hranicemi Francie proslavila asi nejvíc.

Tragická ztráta

V té době řešila partnerskou krizi. Po devíti letech se začal hroutit její vztah s fotografem Henrim Costem. O devět let starší muž byl v době jejich seznámení ženatý a později se kvůli ní rozvedl, ale ke svatbě stejně nedošlo.

Definitivní krach vztahu přišel poté, co Mylène potkala Marka Simenona, syna slavného belgického spisovatele detektivek s komisařem Maigretem. Novou lásku si vzala v roce 1968 a brzy poté se jim narodila dcera Diane a syn Serge.

Mylène se věnuje herectví dodnes, ovšem s menšími přestávkami. Jednu z těch větších si vybrala po roce 1999, kdy ji postihla osobní tragédie. Její o čtyři roky mladší manžel upadl tak nešťastně, že následkům zranění v 60 letech podlehl. A aby toho nebylo málo, herečku její účetní okradl o dva miliony eur. Mylène přesto nezmizel úsměv z tváře, píše knihy, bojuje proti znečišťování planety a dodnes dokazuje, že umí stárnout.