Diskutujte: Odvážili byste se Ondřeje Vetchého oslovit na ulici třeba s pochvalou za roli, když má pověst výbušného muže?

Přísně si chrání soukromí a rozhovory dává mimořádně nerad. Tvrdí, že cena, kterou platí za herectví, je velmi vysoká. Když ho někdo ze zálohy fotí, neváhá se ani prát. V tom si celkem právem věří – vyzkoušel totiž celou řadu bojových sportů, mezi jinými například judo, box, taekwondo nebo full contact. Výsledkem toho je, že když usoudí, že situace dozrála ke konfliktu, nevyhýbá se mu. Ostatně postavu má lepší než kdejaký třicátník.
Výsledkem toho je, že na něj bulvární novináři zhusta nadávají. A že mu ostatní kolegové, kteří si svého soukromí také cení, ale bránit si ho nedokáží, tleskají.

Zatímco pro novináře je Ondřej Vetchý téměř nerozlousknutelný oříšek, herci i režiséři si spolupráci s ním nemohou vynachválit. Naposledy například Simona Stašová, která si zahrála jeho partnerku v nové komedii režiséra Milana Cieslara Láska je láska.

  • Premiéra filmu Láska je láska bude 19. 1. a kromě Ondřeje Vetchého a Simony Stašové se můžete těšit na Elišku Balzerovou, Petra Nárožného, Rudolfa Hrušínského a další.

3x Ondřej Vetchý:

  • o Jirkovi Luňákovi: „Mám ho rád, jeho role se mi hraje opravdu dobře. Komunikace lidí točících se kolem takového typického klubu okresního přeboru je mi vlastní. Cítím, že si v roli můžu dovolit i jistou nadsázku a zajít trochu dál.“

Cholerický trenér FC Houslice Jirka Luňák v akci:

Zdroj: Youtube

  • o lidech: „Když je někdo slušný, statečný, otevřený, svobodný, nekrade, nelže, nemachruje, není hajzl, je hodný, má talent, snaží se chápat souvislosti, bojuje se svým egem, má potřebu komunikovat, je to pro mě neobyčejný zážitek. Jsem šťastný, když narazím na někoho, kdo má rozlišovací schopnosti, potřebu a ochotu přijímat nové informace. Kdo je prostě jenom normální.“
  • o ženách: „Žen si nesmírně vážím a obdivuji je. Ženy jsou ale silnější než muži. Zdá se mi, že jsou pro život daleko vybavenější. Jenom se bojí, aby se samy zbytečně nepřipravovaly o výsady, které mají. Ve světě mužů je překvapivě kvůli svému egu snadno házejí za hlavu. A to je hrozná škoda. I tohle vede paradoxně k tomu, že muži přestávají být gentlemani.“ (v rozhovoru pro Právo)
  • Pusťte si ukázku z nového filmu Láska je láska

    Zdroj: Youtube

    ((bean:1:20))