Diskutujte: Líbí se vám Jaromír Jágr jako chlap?

Hokejová Philedelphia vyřadila v neděli večer středoevropského času Pittburgh - teď už exfavorita na zisk letošního Stanleyova poháru. V rozhodujícím zápase začal zkázu Tučňáků muž s číslem 68 za zádech (úvodní přihrávku na úvodní gól vymyslel už ve 32 vteřině zápasu), kterého Pittsburgh kdysi miloval - Jaromír Jágr. Lepší důkaz, že ještě na NHL ve svých čtyřiceti letech má, snad ani neexistuje.

Jágr byl na sebe od začátkou nového angažmá přísný: „Mám hodně co zlepšovat, musím třeba ještě rychleji bruslit,“ prohlásil v televizním interview po jednom z přípravných zápasů, ve kterém zazářil a byl vyhlášen hvězdou utkání. Soupeřům z těch slov oprávněně mohl vyrazit studený pot na čele. Jaromír Jágr postupně získal klid a začal "úřadovat". Pochvaluje si, že se od něj už toho tolik neočekává - "Jsem tady, abych pomohl hvězdám týmu," tvrdí skromně. Sám je ale hokejovou legendou. "Takovou přihrávku jsem v životě neviděl," pronesl například jeho užaslý spoluhráč po jednm ze zápasů minulý týden.

  • Vypadá to, že mužstvo Philadelphia Flyers udělalo terno, kouč Laviolette novou posilu chválí, soupeři Jágra respektují.

Číslo 68 hraje famózně – čtyři křížky na krku by mu nikdo nehádal. Kdo čekal vyšumělého borce v hokejovém důchodu, ten se při pohledu na Jaromíra Jágra v aktuální formě nestačí divit. Na internetovém serveru philly.com dokonce před začátkem přípravy vyšel článek: „Šest důvodů, proč může být pro Flyers Jágr pohroma“.

A ještě něco. Jágr už není žádný kluk (i když mu to vydrželo dost dlouho), dospěl v muže, který se o sebe dokáže postarat sám. I když v Pittsburgu se ještě možná dodnes vzpomíná na legendární „Mama Jagr“, jak se tehdy říkalo jeho mamince Anně, která synovi vytvářela zázemí.