Disktujte: Sledujete Partičku a které hry máte nejraději? Viděli jste Igora Chmelu v televizi, filmu nebo v divadle?

Zdaleka nesplňuje zažité představy o tom, jak by měl působit „komik“ - přitom stačí pustit si pár dílů Partičky a bude vám jasné, že Igor Chmela jednoznačně inteligentní komik JE. Jeho kouzlo tkví v tom, že jde pouze o jednu součást jeho osobnosti.
Stejně tak dokáže ztvárnit vážné divadelní role v domovském pražském Divadle Na zábradlí (předtím hrál v Dejvickém a Národním divadle) a vášnivě se věnuje fotografii. Podívejte se na jeho internetové stránky www.igorchmela.cz na úžasné snímky, které pořizuje ze života kolem sebe.
Naprosto jedinečný je jeho vlastní projekt camera obscura – obraz se přenáší z jednoduchého optického zařízení dírkové komory malým otvorem na protilehlou stěnu. „Nejraději fotím asi naši rozrůstající se rodinu,“ poznamenal před časem.
Když Partička získala Cenu TýTý (vyhrála nejen jako nejúspěšnější pořad, ale také celé hlasování), hrál právě v divadle.
„Mě ta cena samozřejmě těší,“ řekl v rozhovoru pro MF Dnes. „Vážím si jí hlavně proto, že jde o hlasování diváků a ne nějaký poroty, která zkoumá úroveň televizní zábavy.“
Do Partičky se přidal jako poslední a senzačně ji doplnil. „Ondřej, Richard a Michal jsou kamarádi víc let, já se znám déle jen s Ondřejem. Do hospody moc nechodím, na tuto volnočasovou aktivitu mi nezbývá dost času. Maximálně zajdu s kolegy po představení do baru v Divadle Na zábradlí.“

Co o něm nejspíš nevíte

  • Je podruhé ženatý, s herečkou Janou Janěkovou mají tři děti (z toho jedny dvojčata:-) O otcovství říká, že je: „krásné, krásné, krásné“.
  • Než šel na příjímačky na DAMU, pracoval v rodné Ostravě jako traťový dělník na železnici.
  • Má dva bratry.
  • Objevil se v deseti filmech a také ho znáte z televizních seriálů Ordinace v růžové zahradě a Zázraky života.