Diskutujte: Myslíte si, že je to dobrý nápad vyhledat Dr. House se svými zdravotními problémy?

Je to neodvratitelné a stane se to. V dubnu budou dotočeny poslední díly osmé série seriálu Dr. House, který se na obrazovkách objevil poprvé v roce 2004. Celkem vznikne 175 epizod a představitel hlavní role zatím neuvažuje, že by jednal o pokračování. Chce se totiž věnovat své velké lásce – hudbě. Věděli jste, že je tak dobrý muzikant, že se s ním nerozpakoval loni natočit album Let Them Talk například slavný zpěvák Tom Jones?

Seriál Dr. House v letech 2005 – 2008 patřil mezi deset nejúspěšnějších amerických seriálů, vysílá se v 66 zemích. Jenže protože obliba v Americe klesala (a to je určující faktor), natáčení bude ukončeno.
Herec Hugh Laurie získal za svého doktora House dva Zlaté glóby a další ceny. Bezpochyby se postavy drsného lékaře s neuvěřitelnými metodami už nikdy nezbaví.
Především se teď hodlá alespoň na čas vrátit do své rodné Anglie, která mu podle jeho tvrzení velmi chybí: „Odjel jsem v domnění, že natočím jeden díl. V tu chvíli jsem si nedokázal přestavit, že bude druhý, potom třetí… Teď tomu je pět let a stále tomu nemůžu uvěřit.“

Přečtěte si, co na sebe Hugh Laurie prozradil v rozhovoru pro americký TVmag.com

  • Gregory House je 100 % americký. Hugh Laurie ne.
  • Zdaleka nejtěžší problém byl pro mě přízvuk. I po pěti letech natáčení. Mluvit americky čtrnáct nebo patnáct hodin denně je někdy za trest. Ale musím se přesvědčit, že se mi to líbí.
  • Můj otec byl lékař. Přesný opak House. Naprostý protiklad. Byl to velmi laskavý muž, ohleduplný, pozorný, velkorysý, zdvořilý. Dělal, co mohl, aby pomohl lidem v tom, aby se cítili lépe. Byl by Housem zděšem. Ale zároveň si myslím, že by tleskal jeho racionalismu, logice a vědeckému přístupu.
  • Ve svém volnu hraju na kalvír, jezdím na motorce, hraju tenis, boxuju, píšu… Zkouším to…
  • Mám rád House, protože uceleně a neuvěřitelně zobrazuje osobu komplikovanou, ustaranou, netrpělivou, někdy krutou nebo lakomou, ale vždy v honbě za pravdou.
  • Co bude po Housovi? Víte… Jsem spíš z těch, kteří stěží vědí, co bude následovat za hodinu.

Hugh Laurie je ženatý od roku 1989 a s milovanou ženou Joan společně vychovávají tři děti. Ale to jste, milé dámy, asi číst nechtěly, že?
Tak dobře… Lepší zpráva: Měří impozantních 189 centimetrů a když se vysvlékne do půli těla, je opravdu zatraceně vidět, že boxuje. „Box je velké odreagování. Pomáhá udržovat tělo a zároveň mě zbavuje nervového napětí.“

Tip Kafe.cz: poslechtěte si mix hlášek ze seriálu Dr. House

Zdroj: Youtube