Ashton Kutcher (33), zatím ještě stále manžel Demi Moore (49), je idolem žen. Nově ho můžeme vidět v romantické komedii slavného režiséra Garryho Marshalla Šťastný Nový rok. Bude ale rok 2012 šťastný i pro Ashtona, jehož čeká rozvodová bitva s ostřílenou hollywoodskou star?

Demi ho pouští k vodě. Čeká herce šťastný nový rok?

Ashton si z toho asi hlavu nedělá – jinak by neprovokoval Demi tím, že na premiéru filmu, který je hollywoodskou variací britské komedie Láska nebeská, přišel v doprovodu mladé brunetky Ley Michel. A měli se k sobě víc než vřele. O problémech věkově nerovné manželské dvojice Kutcher-Moore si vrabci štěbetali už nějakou dobu. V září pak vyplula na povrch Ashtonova „automobilová“ aférka s jakousi půvabnou blondýnkou a od té doby vše směřovalo k rozchodu. Demi s padesátkou na krku se už nemínila nechat zesměšňovat aférkami svého o dost mladšího manžela a požádala o rozvod. Vydala k tomu oficiální srdcervoucí vyjádření, v němž mimo jiné stojí: „S těžkým srdcem a hlubokým smutkem jsem se rozhodla ukončit své šestileté manželství s Ashtonem. Jako žena, matka a manželka mám určité hodnoty a sliby, které považuji za posvátné, a v tomto duchu jsem se rozhodla pokračovat ve svém životě." Ashton si trochu posypal hlavu popelem („Čas, který jsem strávil s Demi, navždy uchovám ve svém srdci. Manželství je jedna z nejtěžších věcí na světě a bohužel někdy selže.“) a vrhl se do víru svobodného života.

Nikdy nebyl Demiina loutka

Než Demi Moore poznal a stal se jejím oficiálním partnerem – jí tehdy bylo dvaačtyřicet a jemu sedmadvacet, nebyl Ashton v showbyznysu žádným nováčkem. Měl za sebou poměrně bohatou hereckou kariéru. Navzdory tomu se ale proslavil teprve jako „toyboy lover“ neboli milenec na hraní slavné exmanželky Bruce Willise.

Původně Ashton, narozený v Cedar Rapids v Iowě, studoval na univerzitě biochemii a pracoval v rodném městě ve firmě General Mills za 12 dolarů na hodinu. Aby se uživil, dával za peníze krev. Studia ale opustil kvůli modelingu poté, co v roce 1997 vyhrál konkurs a začal dělat v New Yorku v módní branži.

V devatenácti se poprvé objevil před kamerou v populárním seriálu That´ 70s Show. Na MTV měl úspěšnou show Punk´d, kde si dělá pomocí skryté kamery legraci z celebrit.

Hned po pár filmových rolích si získal srdce dívek

Vysokého pohledného Ashtona si zamilovaly například v hlavních rolích teenagerovské komedie Hele vole, kde máš káru? nebo v romantickém filmu Líbánky, kde měl za partnerku stejně starou Brittany Murphy. Při natáčení téhle komedie se mladí protagonisté do sebe zamilovali a začali spolu chodit, dokud se Ashton nezakoukal do Demi Moore, matky tří tehdy dospívajících dcer. Ovšem i poté přibývaly řady hercových fanynek. Ať to bylo díky romantickým komediím Něco jako láska, Mejdan v Las Vegas nebo Na sv. Valentýna, či je zaujal coby chrabrý hrdina dramatu Záchranáři.

V každém případě svatba s Demi Moore hercovu kariéru akcelerovala. Nejenže mu přinesla řadu velkých rolí, ale stal se častým hostem vyhlášených televizních show. Vystupoval v talkshow Jaye Lena, v Saturday Night Live, v pořadu Oprah Winfrey či Ellen DeGeneres. Řeči o tom, že na vztahu se slavnou herečkou vydělal, však Ashona rozčilují: „Než jsem poznal Demi, měl jsem vlastní show, byl jsem na obálce Rolling Stone, měl jsem svoji kariéru. Pravda je, že jsem se stal takhle populární až potom, co jsem poznal Demi. Mám se ale radovat z toho, že nemohu opustit dům, aniž bych měl někoho v patách? Myslím, že by se to nikomu nelíbilo.“

A co by Ashtonovy fanynky měly ještě vědět?

Třeba že má producentské ambice – produkoval třeba romantickou komedii Hádej kdo?, což je remake slavného filmu Hádej, kdo přijde na večeři?, jenže v obráceném gardu. Dívka tmavé pleti přivede na večeři k malé radosti svého otce „bílého“ nápadníka – hraje ho samozřejmě Ashton.
Ví se o něm i to, že má na levé noze srostlé dva prsty, že pochází z dvojčat a jeho bratr se jmenuje Michael. Má starší sestru Taushu, díky níž je strýčkem třináctileté Dakoty. O tom, že má smysl pro podnikání, zase svědčí skutečnost, že vlastní v Los Angeles luxusní restauraci Dolce. A loni ho magazín Time zařadil mezi stovku nejvlivnějších lidí. Uvidíme, kam po rozvodu s Demi Ashtona osud ještě zavede.

Pusťte si upoutávku k Ashonovu novému filmu Šťastný Nový rok

Zdroj: Youtube