Jsme už všichni zvyklí na to, že královny krásy se záhy po svém zvolení rozejdou s dosavadním partnerem a vrhnou se do nových vztahů, přestože až do korunovace to byla láska jako trám… Z těchto důvodů potom na diváky a čtenáře působí úplně obyčejný příběh manželů Brzeskových jako velká exotika. Zamilovali se do sebe, už když MONICE ŽÍDKOVÉ (33) bylo patnáct a Petrovi (37) devatenáct. V sedmnácti Monika získala titul Miss České republiky a vzápětí Miss Europe. O nápadníky tedy rozhodně nebyla nouze. „Kdybych tvrdila, že se mi jiní kluci nelíbili, tak bych lhala…“ usmívá se Monika a dodává: „Toho, že jsem zůstala s Petrem, ale rozhodně nelituju. On mě vždycky podržel a hlavně po Miss toho musel hodně ustát. Přiznám se, že jsem měla tendenci to občas zabalit, protože těch lákadel v šoubyznysu je opravdu spousta a v tu chvíli si neuvědomujete, že jsou povrchní."

Doma nejlíp

Svatbu měli v roce 1999 a dva roky po ní se narodila dcera Nikolka, které je dnes už devět let. Před pěti lety pak dostala brášku Davida. Rodina žije v Kravařích u Opavy, odkud se Monika, ač úspěšná modelka, nikdy neodstěhovala. „Před lety jsem měla choutky jít do Prahy, protože všechno bylo blíž. Ale teď už se tady budu držet zuby nehty. Já jsem zde vyrostla a i moje děti tady teď mají kamarády, školu, školku… a taky dokážu ocenit, co je to mít babičku po ruce…“ říká Monika. V domácnosti i v kosmetické firmě, kterou společně s manželem založili, vládnou demokraticky, ale občasným konfliktům se pochopitelně nevyhnou. Petr, který je narozen ve znamení Lva a je trochu cholerik, prý sem tam vybuchne a dělá pořádky. Jenomže Monika je úplný opak, takže místo hádky se uzavře do sebe: „A on se pak nemá s kým hádat, což ho vytáčí ještě víc…“

Účastníci zájezdu
Monika sice procestovala díky modelingu celý svět a mohla by svým blízkým doporučit řadu zajímavých destinací, ale nejoblíbenější dovolená rodiny Brzeskových se odehrává v Chorvatsku, v apartmánu třicet metrů od pláže, kde byli už několikrát. Jezdí s nimi i rodiče a sestry z obou stran, tudíž se jedná o poměrně velkou skupinu, kterou je potřeba trochu organizovat. A vedoucím zájezdu bývá Petr. „Náramně ho to baví, i když po každé dovolené tvrdí, že už to příště dělat nebude…“ směje se Monika.