I po tréninku se usmíváte, a to vás čeká za dvě hodiny další.

Mám se výborně, mám všechno, co jsem chtěla: báječného přítele, vychází mi deska, jsem ve StarDance, hraju v divadle, jezdím po vystoupeních. Jen kombinace toho všeho najednou mi občas přerůstá přes hlavu. Nechci si stěžovat, všichni v soutěži jsme na tom podobně.

Přesto jste si přibrala i charitu.

Kamarád mě oslovil, že kojeneckému ústavu v Krči hrozí zrušení. Jeho maminka nakoupila za dvacet tisíc bryndáčky a další drobnosti, které jsme včera na ulici prodávali. Pak jsem hrála Noc na Karlštejně, jela do studia, pak trénovat… Domů jsem dorazila tak vyřízená, že jsem začala příteli bulet na rameni.

Našla jste kluka do nepohody?

Kluka… Je o jedenáct let starší. Možná proto se cítím tak dobře, že už je to chlap. Nechci být naivní, viděla jsem kolem sebe spoustu rozchodů, taky jsem jich několik zažila… Nevím, jak dopadneme, ale momentálně je nám krásně.

Konzultovala jste nabídku taneční soutěže s někým, kdo už soutěží prošel?

První řadu jsem nesledovala, ale viděla jsem vystoupení Majdy Bočanové. Připadala mi jako úchvatná víla. Další ročník jsem sledovala přilepená k obrazovce. Navíc když Zuzka Norisová líčila, jak se při tanci skvěle hubne, tiše jsem záviděla. Když pak z České televize přišla nabídka snů, vůbec jsem neuvažovala, že bych odmítla.

Spousta lidí lituje, že propásli možnost usmíření…

Kdo něco takového nezažil, nevěří té hrůze a bezmoci. Rok jsem o tom nemohla ani mluvit. Rozvod přece nemůže být důvod k tomu, aby nám táta začal cíleně ubližovat. Už mi není patnáct, abych se nechala oblbnout. Jsem dávno dospělá ženská, sama rozvedená. Když se máma rozhodla k rozvodu, čekala jsem, že táta bude…

...velkorysejší?

To ani ne, spíš normální. To by úplně stačilo. Jeho činy mají k normálnosti daleko.

Mluvila jste o velkorysém příteli. Umíte být velkorysá i vy? Třeba když máte na starost přítelovy děti?

Jsou fajn, je jim osm a šest let. Pochopitelně umějí zazlobit, jako všechny děti. Jsme spolu každý druhý víkend. Mají rády divadlo, což je fajn. V zákulisí jsou ve světě paruk, šminek a kostýmů, což by mě taky jako malou bavilo. Zařídila jsem exkurze v divadle pro školku, kde pracuje mamka, dělala jsem průvodkyni. Až budu mít děti, chtěla bych, aby takové zážitky měly.

Dítě je aktuální?

Děti jsem vždycky plánovala. Když jsem si myslela, že jsem našla vhodného partnera, děti jsme nestihli – a pak partner už nebyl... Teď mám naplánované pracovní povinnosti. Nikdy jsem nebyla kariéristka, ale práce mi pomohla ze všech průšvihů, zpívání je pro mě terapie, neumím si bez něj představit život.

Po konci manželství jsem raději pracovala. Přišly hezké nabídky, ale až budu maminka, ráda bych byla s dítětem doma aspoň rok. Teď mám StarDance, muzikály, dostala jsem šanci od divadelní společnosti Háta, které si hodně cením: Světáky – roli, kterou ve filmu hrála paní Iva Janžurová.

Říkala jsem si, že to nazkouším a pak si pořídím miminko, ale Radek Balaš mi nabídl roli, jaká se neodmítá: Funny Girl v Ústí nad Labem. Takže miminko potom…