Monica ve dvaceti nastoupila ke studiu práv, ale shoda náhod ji nakonec přivedla na uměleckou dráhu. Vysoké školné bylo neúnosné, a tak si začala přivydělávat svou hezkou tvářičkou a propadla modelingu. A když korzování po mole omrzí a zevšední, se správnými a vlivnými kontakty je to už jen krůček ke kariéře herečky.

Krůček po krůčku

S prací modelky začala ve věku, kdy modelky přemýšlejí o důchodu. Ve 24 letech se přestěhovala do Milana a podepsala smlouvu s agenturou Elite Model Management. O rok později už jí ležela města jako Paříž nebo New York u nohou. Konečně se po mole procházela dívka se zdravými tvary a postavou přesýpacích hodin a uměla ji hrdě nosit. Jejím hlubokým očím a plným rtům nedokázali odolat ani filmoví režiséři, ale ze začátku ji "využívali" jen na štěky a kapku nefalšované krásy pro své snímky.

S každou novou zkušeností v sobě ale objevovala větší a větší herecký talent, pomalu se šplhala mezi skutečné hvězdy a dnes má na svém kontě několik úspěšných natáčení. Maléna, Byt, Umučení Krista, Informátorka a bondovka Spectre patří k tomu nejlepšímu, kde se Monica Bellucci objevila nejen pro svou krásu.

S úctou

Monice leželi muži u nohou, ona však dala na dlouhých čtrnáct let přednost svému hereckému kolegovi. S Vincentem Casselem má dceru Devu a Leonie, kterou porodila až v pětačtyřiceti letech. I když to vypadalo na pohádkové manželství, krátce po příchodu druhého dítěte se v tichosti rozešli. Nikdy je neprovázely skandály ani nevěry a praní špinavého prádla na veřejnosti. Jsou jako protipól znesvářené Angeliny Jolie a Brada Pitta, i po rozvodu k sobě chovají úctu a i nadále je pojí práce a společné natáčení.

Nyní už mají oba nový vztah s téměř o třicet let mladšími protějšky. Zatímco Monica jen kvete vedle francouzského divadelního herce Nicolase Lefebvra, Vincent už se letos v srpnu stačil oženit s jednadvacetiletou modelkou Tinou Kunakey.

Věk je jen číslo

Ženám nedá spát, jak jen to tato pětapadesátiletá herečka dělá, že ve svém věku vypadá o generaci mladší. Necvičí, nežije jako asketa, nedodržuje přísné diety. S chutí si dá těstoviny, skleničku vína a občas i cigaretu. Jediné, co pro svoje tělo dělá, je pravidelná hodina plavání.

Jak sama říká: „Jezte dobře, pijte dobře, užívejte si skvělý sex a hodně se smějte – ostatní už přijde samo. Než abych se trápila dietami, raději budu nosit do konce života černou.“