54. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl uveden za podpory choreografie bratří Cabanů. Ti se inspirovali samotným pruhovaným logem festivalu a předvedli dokonalou show na remix hitu Sweet Dreams.

Hlavní hvězdou festivalové znělky se stala naše legendární herečka Jiřina Bohdalová, která se velkolepého zahájení samozřejmě zúčastnila i osobně.

Zakončen byl tradičním slavnostním ceremoniálem v luxusním velkém sále a vítězství si odnesli bulharští tvůrci Kristina Grozeva a Petar Valchanov. Ti získali Křišťálový glóbus za nejlepší hraný film. Na celé čáře zvítězil jejich snímek Otec.

Hvězdou Varů se stala Patricie Clarksonová

V kategorii Na východ od Západu zabodoval debut Borise Akopova Býk a jako dokument si svých pět minut slávy užil film Nesmrtelní Ksenie Okhapkiny.

Hvězdou večera byla Patricie Clarksonová, která byla oceněna Křišťálovým glóbem MFF KV za vynikající umělecký přínos světovému filmu.

Hlavními hvězdami festivalu byly opět slavné holywoodské hvězdy. V roce 2019 naši zemičku navštívili Bart Freundlich, Julianne Moore a Billy Crudup. Všichni tři herci byli velmi příjemní, s diváky se zdravili a vřele fotili. Čechy si oblíbila především Moore, která dorazila s celou rodinou a tvrdila, že se k nám jistě brzy vrátí. Bohužel jí však plány narušil všudepřítomný koronavirus, který ochromil celý svět. Nesmíme zapomenout ani na Caseyho Afflecka, který přivezl snímek Světlo mého života, ve kterém ztvárnil hlavní roli.

Zavzpomínalo se i na legendární film Kouř

Velkým očekáváním byly také seriály. Nejvíce oslnil ten z produkce HBO s názvem Bez vědomí, kde excelovali Martin Hofmann či Tatiana Pauhoufová.

Vzhledem k tomu, že se festival konal třicet let od revoluce, mohli si diváci vychutnat legendární snímek Kouř, který byl ikonickým dílem přelomového období našich dějin.

Od 28.6 do 6.7. 2019 se ve Varech představilo přes 200 filmů z celého světa a festival byl jako jeden z mála zařazen do kategorie A, což znamená nespecializovaný festival se soutěží celovečerních hraných filmů. Informace přinesl portál kviff.com.

Na sestřih s MFFKV z roku 2019 se podívejte ve videu!

Zdroj: Youtube

Související články