Diskutujte: Dokázala byste se dát s některým ze svých “ex” znovu dohromady?

Domluvit si s Adelou schůzku nebyl problém, ovšem uskutečnit ji se nakonec ukázalo být úkolem ne zcela snadným. Ne že by slovenská moderátorka dělala s poskytnutím rozhovoru nějaké obstrukce, ale na dálnici mezi Bratislavou a Prahou zkrátka nevíte dne ani hodiny, kdy se provoz zastaví a máte po ptákách, tedy po schůzkách. Nakonec se nám ale povedlo sejít se během natáčení pořadu Recept na bohatství, který Adela moderuje na TV Barrandov.

Finalisté pořadu budou muset připravit 200 porcí svého pokrmu. Pro kolik lidí nejvíc jste vařila vy?

Já si občas pozvu domů šéfkuchaře Jarka Hladíka a nachystáme spolu super pohoštění pro hromadu kamarádů. Jednou dokonce pro pětadvacet lidí.

Přítel je také vegetarián?

Můj přítel vegetarián není. Ale zároveň ani není typem, který si mužnost dokazuje jídlem. Čili nemá hlášky, že když není na talíři maso, není to jídlo. Je úplně v pohodě a sní všechno.

Vy jste se rozešli a znovu sešli. Znamená to, že důvody, které vedly k rozchodu, zmizely?

Když se člověk zaměří na sebe, na svoje postoje a chování, a ne jen na chyby toho druhého, když tedy změní sebe, změní se i okolnosti. Já na tom ještě pořád pracuju. Teď už ale ne prioritně kvůli vztahu, ale proto, že v dnešní době je tento způsob fungování nevyhnutelný. Ten, koho v přehnané míře řídí jeho ego, to má velice těžké. A já to vím z vlastní zkušenosti. Na chování partnera k vám nejlépe vidíte, že s vámi něco není v pořádku a je potřeba zjistit, co to je.

Jak se vám spolu žije napodruhé?

Musím právě spíš říct, že mě se sebou se teď žije lépe, a proto se asi se mnou lépe žije i mému příteli. Důležité je, aby se mi žilo dobře bez ohledu na to, kdo je po mém boku.

Jste prý nejžádanější slovenská moderátorka. Jste také nejdražší?

Nevím, jestli jsem nejžádanější ani jestli jsem nejdražší. Momentálně se realizuju jako moderátorka a kolik mi z tohoto období zůstane na účtu, uvidíme potom.

Za co nejvíc utrácíte?

Hodně se věnuju svým koníčkům, utrácím za hodiny jógy, golfu, fitka, francouzštiny, angličtiny. Taky za jídlo a za benzin... A přispívám na potřeby jiných lidí, kteří jsou v nouzi a jejichž příběhy znám osobně a vidím do nich.

Takové ty holčičí úlety, jako jsou kabelky a boty, ty nemáte?

Mám dvě nohy a jedno rameno. Kabelku nosím dlouho stejnou, protože mě nebaví přendávat pořád věci z jedné do druhé. Vystřídám ji vždycky až po nějaké době, kdy nosím zase pořád tu samou další. Navíc jsem úplně nemocná z toho, když mám doma příliš mnoho věcí!

Po čem z materiálních statků třeba právě teď toužíte?

Asi po uklizeném bytě, jelikož mi ho právě rekonstruují. A taky po nové knihovně a po nějaké pěkné lampě.

V jaké jiné profesi byste podle svého mínění mohla být nejžádanější?

Asi jako lidová striptérka...

A ještě poslední dotaz – proč je Adela bez čárky?

Protože my jsme chudá země. Nemůžeme si dovolit zbytečné prodlužování či změkčování a takový luxus, jako je třeba kroužek nad U, je úplně mimo naše nejbujnější slovenské představy... (smích)

Celý rozhovor si přečtete v aktuálním čísle časopisu STORY č. 39, které je právě na stáncích. Adela například prozradila, co si myslí o jednotlivých kolezích moderátorech.