Těchto deset slavných krásek ovládlo v 90. letech svět modelingu. Každá z mladých dívek si přála vypadat jako ony. Měly vysněnou postavu, vlasy a styl. Vydělávaly si miliony a shlížely na nás z obálek snad všech časopisů, co si kdo dovedl představit. V redakci Kafe.cz nás ale zajímalo, co dělají a jak vypadají dnes? Přibraly, nebo si stále udržují perfektní postavy? Mají děti a manžely, nebo tráví svůj čas samy? Kde pracují? Na tyto a další otázky máme odpovědi.

Naomi Campbell

Topmodelka,herečka,zpěvačka a spisovatelka Naomi Campbell spatřila světlo světa 22. 5. 1970 v Londýně. Na molech se prochází od 15 a v 90.letech byla jednou ze tří nejznámějších modelek na světě. Po celou svou kariéru bojovala proti rasismu v módním průmyslu. V prosinci roku 1987 se objevila na obálce britského časopisu Vogue jako první černošská dívka od roku 1966. Ve svých šestačtyřiceti letech se stále objevuje na obálkách předních módních časopisů a ani v modelingu nepřestává být žádanou. Zazářila i vreality show The Face. Má vlastní řadu parfémů.

Naomi Campbell chodila s celou řadou celebrit - např. s Robertem De Nirem nebo Mikem Tysonem, ale nyní je nezadaná. Kvůli kariéře je bezdětná. Rovněž neslavně proslula kvůli napadání svých podřízených a spolupracovníků, za což dostala veřejné práce a řadu pokut.

Linda Evangelista

Kanaďanka Linda Evangelista se narodila 10. 5. 1965 v St.Catharines a s modelingem začala už ve 13 letech. Během své kariéry se objevila na více než 600 titulkách časopisů. Nejdříve pracovala v New Yorku, pak se v roce 1984 přestěhovala do Paříže. Objevila se také v několika videoklipech hudebníka George Michaela. Známá je díky citátu z roku 1990, kdy během rozhovoru pro Vogue uvedla: ,,Nevzbudíme se za méně než 10 000 dolarů na den." Na konci 80.let si nechala ostříhat vlasy, což ji připravilo o nasmlouvané přehlídky, ale přesto na ni svět modelingu nezanevřel.

V roce 2006 se Lindě Evangelistě narodil syn Augustin Jamese a v roce 2011 se provalilo, že jeho otcem je francouzský miliardář Francois-Henri Pinault, manžel herečky Salmy Hayek. U newyorského soudu pro něj poté nárokovala měsíční výživné ve výši 800 tisíc korun. Nyní je nezadaná.

Kate Moss

Anglická supermodelka a módní návrhářka Kate Moss se narodila 16. 1. 1974 v Londýně. Na počátku své kariéry proslula díky kampani pro Calvina Kleina, když přišla s novým typem antimodelkovského waif look. Postupně se stala tváří téměř všech významných značek a stále se objevuje na titulkách předních časopisů. Kvůli svým alkoholovým a kokainovým výstřelkům se ale dostává i na titulky bulváru.

Kate Moss randila s americkým hercem Johny Deppem nebo se zpěvákem Petem Dohertym. S majitelem časopisu Dazed & Confused Jeffersonem Hackem má dceru Lila Grace (*2002). V červenci 2011 si vzala kytaristu Jamieho Hince.

Helena Christensen

Helena Christensen se narodila 25. 12. 1968 v Kodani (otec byl Dán a matka Peruánka). V roce 1986 vyhrála korunku Miss Universe Dánsko a od té chvíle její kariéra raketově stoupala. Stala se andílkem Victoria´s Secret, nafotila titulky pro časopisy Vogue, Elle, Harper´s Bazaar či W. Pracovala také jako redaktorka pro magazín Nylon, nebo jako módní návrhářka a vedoucí charitativní organizace bojující proti rakovině prsu.

Helena Christensen má s hercem Normanem Reedusem syna Miguse Luciena Reeduse (*1999). Od roku 2008 randí se zpěvákem Paulem Banksem.

Heidi Klum

Heidi Klum přišla na svět v německém Bergisch Gladbachu 1. 6. 1973. V roce 1992 vyhrála soutěž Modelka roku 1992 a od té chvíle se dostala na obálky předních módních časopisů včetně Vogue, Elle nabo Marie Claire, rovněž i plavkového vydání Sports Illustrated. Následně ji proslavila spolupráce s Victoria´s Secret. Kromě modelingu se věnuje i moderování a herectví a v červenci 2007 ji časopis Forbes zařadil mezi 15 nejbohatších supermodelek. Navrhla vlastní kolekci oblečení, bot, šperků a plavek.

Heidi Klum nějaký čas žila s Flaviem Briatorem, se kterým se během těhotenství, mají spolu dceru Helene (*2004), po jeho nevěře rozešla. V květnu 2005 se provdala za zpěváka Seala. Porodila mu tři děti - dva syny Henryho (*2005) a Johana (*2006), a dceru Lou (*2009). Jejich manželství vydrželo až do roku 2012, kdy se po vzájemné dohodě rozvedli. Heidi se nedávno vdala za o mnoho let mladšího hudebníka.

Eva Herzigová

Supermodelka a herečka Eva Herzigová se narodila 10. 3. 1973 v Litvínově. Kariéru v modelingu začala v roce 1989, kdy zvítězila v pražském konkurzu agentury Metropolitan Models a odjela do Paříže. Ve světě módy se pak prosadila v roce 1994 díky reklamě na podrsenku Wonderbra pro firmu Triumph. Na filmovém plátně si poprvé zahrála v roce 1995 po boku Gérarda Depardieu. Nechyběla na titulních stránkách prestižních časopisů jako je Harper´s Bazar, Elle, Woman, Kleopatra, pařížské i italské Vogue, Amica nebo amerického Playboye.

Eva Herzigová má s turínským podnikatelem Gregorio Marsiajem, za nějž se v roce 2006 provdala, hned tři syny - George (*2007), Philipeho (*2011) a Edwarda (*2013).

Claudia Schiffer

Supermodelka, herečka a módní návrhářka Claudia Schiffer se narodila 25. 8. 1970 v západoněmeckém Rheinbergu. V roce 1987se poprvé objevila před hledáčkem objektivu pro magazín Elle v reklamě na džíny. A její sláva pak raketově stoupala. Za svou kariéru se objevila na více než tisíci titulních stranách časopisů a drží tak s tímto počtem titulek rekord v Guinnesově knize rekordů. Je stále aktivní na poli modelingu a velmi žádaná.

Claudia Schiffer je od roku 2002 vdaná za anglického filmového režiséra Matthewa Vaughna, s nímž má tři děti - syna Caspara Matthewa (*2003), dcery Clementine Poppy (*2004) a Cosimu Violet (*2010). V současnosti žije s rodinou především ve Velké Británii a její soukromý majetek byl podle Frbesu v roce 2002 odhadován na 55 milionů dolarů.

Cindy Crawford

Cindy Crawford se narodila 20. 2. 1966 v DeKalbu v americkém Illinois. Pro modeling byla objevena v 16 letech a na začátku kariéry jí bylo doporučeno, aby si nechala odstranit znaménko nad rtem. Odmítla a stala se slavnou i s ním. V 80. a 90. letech patřila k předním topmodelkám. Objevila se na coverech mnoha časopisů, fotila pro Playboy a stala se tváří řady reklamních kampaní. V roce 1995 si zahrála hlavní ženskou roli ve filmu Jako štvaná zvěř. Na přelomu tisíciletí ukončila kariéru modelky, věnuje se moderování společenských akcí a má řadu produktů zastřešených svým jménem.

Cindy Crawford byla čtyři roky vdaná za herce Richarda Gerea, v roce 1998 si pak vzala bývalého modela Rande Gerbera a společně mají dvě děti - syna Presley Walkera (*1999) a dceru Kaiu Jordan (*2001).

Tyra Banks

Tyra Banks se narodila 4. 12. 1973 v Inglewoodu v Kalifornii. S modelingem začala už v 15 letech a přestěhovala se kvůli němu do Evropy. Poté se objevila na titulních stranách magazínů jako je Elle, Teen Vogue a Vogue. V polovině 90.let se vrátila do Ameriky. Byla první Afroameričankou, která se objevila na titulní straně magazínů GQ a Sport´s Illustrated Swimsuit Issue. Od roku 1997 patřila 9 let mezi andílky značky Victoria´s Secret. Zahrála si v mnoha filmech, nahrála několik singlů, založla vlastní produkční společnost a kosmetickou značku Tyra Beauty.

Tyra Banks začala v roce 2013 randit s norským fotografem Erikem Aslaem. Moc si přála dítě, ale kvůli rozjeté kariéře se rozhodla pro porod za pomocí náhradní matky. V roce 2016 se jí tak narodil syn York Banks-Asla.

Pavlína Pořízková

Pavlína Pořízková se narodila 9. 4. 1965 v Prostějově. V roce 1975 odjela za rodiči do Švédska. Do modelingu se dostala v roce 1980 a poté se v 18 letech stala nejmladší modelkou na obálce amerického Sport´s Illustrated Swimsuit Issue. Později se objevila i na obálce Playboye, ale i dalších módních periodik. Časopis Harper´s Bazaar ji v roce 1992 zařadil mezi 10 nejkrásnějších žen světa. Párkrát se mihla i před kamerou. Působila jako porotce v reality show America´s Next Top Model a napsala autobiografický román Léto modelky.

Pavlína Pořízková se v srpnu 1989 provdala za frontmana rockové skupiny The Cars Rica Ocaska. Mají společně dva syny - Jonathana Ravena (*1993) a Olivera Oriona (*1998). Před několika měsíci se manželé rozešli a Ric nedávno náhle zemřel.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!