Měsíčně najezdí MICHAELA KUKLOVÁ (42) stovky kilometrů mezi romantickým mlýnem na Vysočině a pražským bytem. S dvouletým Románkem jí teď hodně pomáhá babička a Ordinace v růžové zahradě po jejím příchodu dostala spád.

Koho ze štábu Ordinace napadlo, že budete mít chuť vrátit se do práce?
To nevím. Ale asi se na tu roli typově hodím. Intrikánka, která by tak i vypadala, by byla nápadná. Lea vystupuje jako milá ženská, kamarádka, která pomůže a poradí. Je chytrá, výborná ve své profesi, ale přitom lidi využívá, aby jednoho dne mohla pomstít smrt svého dítěte.

Jste připravená na to, že vás diváci budou vnímat jako seriálovou mrchu?
Když je mrcha dobře napsaná, lidé ji přijmou pozitivně. Těší mě, že Lea není naivka a že není nudná. Baví mě.

Kolik natáčecích scén zvládnete za jeden den?
To je různé. Někdy jedu natočit jeden obraz, další den třeba osm. Ráno odvezu syna mamince, někdy, když mám být od šesti ráno ve studiu, u ní musí přespat. Texty se učím, když spí. Kdyby mě ta práce netěšila, nemohla bych ji dělat. Točím skoro každý den, ale protože jezdím do studia často jen na pár hodin, je možné to zvládat i s dítětem. Mimochodem, takové nasazení má většinou každá nová postava, časem přijdou další a pracovní tempo povolí.

Musela jste syna přesvědčovat, aby zůstal spát u babičky?
Babičky to s dětmi umějí. Těší se na ni. Má tam dvě neteře a děti taky k životu potřebuje. Já vím, že Romča nestrádá a jsem úplně klidná. U mě nikdy nespal v postýlce. I proto, že jsem dlouho kojila několikrát během noci a mít ho u sebe bylo pohodlnější. Zvyk spát vedle sebe nám zůstal. Babička ho dá do postýlky ve vedlejším pokoji, řekne dobrou noc, zhasne a odejde, ale my si to uspávání užíváme a já vedle něj cítím klid.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.