Michaelo, jak si udržujete tak neuvěřitelně štíhlou postavu? Cvičíte, dodržujete zdravou životosprávu?

Cvičení mě vůbec nebaví. Ale nemluvím o tom samotném pohybu. Musím někam dojet, převléknout se, potom se osprchovat a zase obléknout. To raději chodím na mnoho mist pěšky a raději si odřeknu oběd. Takové odřeknutí večeře a nahrazení jen zeleninou má něco do sebe. Jste pak na sebe moc pyšní.

V posledních měsících jste ještě více zeštíhlela, nasadila jste nějakou dietu? Můžete našim čtenářkám nějakou dietu, nebo vůbec recept na štíhlost, prozradit?

Já jsem zhubla jen 4 -5 kilo.Ale při váze 59 kg je to pak dost vidět. Je jen jeden recept. Dělit vše napůl, nebo jako já – nejíst přílohy. Ale absolutně. Ani mi to nechybí. Dá se na to zvyknout.

Umíte dobře vařit? Máte nějakou svou kulinářskou specialitu, do které byste nás mohla zasvětit?

Mám ráda dušená jídla a vše dusit dohromady. Na minutky mě v poslední době moc neutáhnete. Jakékoli masíško dušené s jakoukoli zeleninou a dobře okořeněno! To je moje. Němci tomu říkají „eintopf.”

Jak se vyrovnáváte s domácími pracemi?

Moc mi pomáhá maminka.Ona je nesmírně pečlivá. Okamžitě poznám,že uklízela ona.Třeba v kuchyni – to je pak, jako by se měla ukazovat do lifestylového magazinu.

A vaše děti?

U mých dvou dcer přistupuji k úklidu nesystematicky a to je chyba. Měly by mít vyhrazené odpoledne na úklid svých nepořádků, ale nejsem v tom důsledná. Tak spoléhám na to, že mají někde v sobě předobraz uklizeného bytu, kde je příjemné být.

Jak často chodíte ke kadeřníkovi a na kosmetiku? Máte přírodní barvu vlasů?

Taky dost nárazově. Většinou jednou za měsíc a půl. Nechám si dobarvit vlasy, teď je mám na blond a doma si je občas dobarvím i sama.Však to znáte, ty tmavé pěšinky! Stejně počítám s tím, že si dám vlasy opět do své původní tmavé barvy. Ale zatím mě to takhle baví.

Máte ráda šperky? Drahé kovy nebo raději bižuterii?

Miluji všechny šperky. Bižuterii asi víc, je nápadná. My v Česku se nápadnější bižuterie bojíme. Od té doby, co jsem poznala návrhářku šperků Irmu, mám jiný názor. Při jednoduchém stylu oblékání je šperk - i nápadný - naprosto nezbytný. Rozzáří vás, dodá seběvědomí. Takové nápadné náušnice! Fantazie. Zkuste to.

Jaký styl oblékání vám nejlépe vyhovuje?

Jednoduché přiléhavé siluety. Miluji vrstvení. Ale opět přiléhavé. Když mi někde něco plandá nebo se vyboulí, jsem nervozní. Děkuji těm, co vynalezli lykru! Už si bez ní nedokážu představit ani spodní kalhotky. Miluji syté barvy. Sytá může být i černá a bílá. Krásná je červená a fialová.

Od stylu a módy přejděme k vaší práci. Zviditelnila jste se nejprve jako rosnička na Nově, později rolí Marie v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Vzpomínáte ráda na rosničkaření? Šla byste do toho znovu?

Dokonce jsem podobnou nabídku dostala, když jsem opouštěla Snídani s Novou. No ale to by byl velký krok zpět. V moderátorské i osobní rovině. Moderovat počasí je totiž velmi jednoduché. A stále stejné, nic se tam nového nenaučíte. Vzpomínám ale moc ráda.

A co Ordinace, jak se cítíte v roli Marie¸ vidíte nějakou podobnost vaší postavy s vámi, nebo je to váš herecký protiúkol?

Marie Johnsonn byla dříve víc razantní a i trochu přidrzlá. Nyní jako by ztratila „aifr”. Je to taková hodná, spravedlivá paní a to je škoda. Snad bude mít příležitost se opět ukázat, že je to ženská, jak má být.

Seriál je asi trochu něco jiného, běží to tam jaksi všechno rychleji, vztahy končí a zase začínají rychlostí blesku, všechny sestřičky milují primáře, jsou stále načančané a pořád krásné, jak to vidíte?

Sama jsem v doktorském prostředí vyrůstala a můžu říct,že sestřičky jsou všechno, jen ne načančané. Možná ty v soukromých ordinacích, kde jde trochu i o administrativu a změření tlaku. Ale v nemocnicích na odděleních je to honička. Obdivuju sestřičky a divím se, že mají stale tak směšné platy. Ať si to ministři zkusí, přebalovat staré lidi, kteří jsou na ně odkázáni.

Nechala jste se slyšet, že seriál je trochu moc promiskuitní, byla to nadsázka?

No nevím, zda to bylo myšleno vážně. Je pravda, že vztahy se tam mění velmi často. Doufám, že to diváci berou s rezervou a nenechají se tím inspirovat. Hlavně ta neustálá nabídka krásnych sestřiček a sympatických doktorů…! Jako v pohádce. Takhle to prostě nechodí. Na druhou stranu, bavila by vás vztahová idyla? V takhle dlouhém seriálu?

Nevrátila jste se seriálem z lékařského prostředí k tomu, co chtěla kdysi vaše maminka? Prý toužila mít z dcery doktorku, jako byla sama!

Ne, hraji tam sice sestřičku, ale přesně tu pěknou, hezky oblečenou a usměvavou, protože celou plastickou ordinaci reprezentuje a tím pádem prodává i její služby. O skutečné zdravotnické práci nemůže být řeč.

Vaše seriálová Marie vystřídá partnera a vy jste se v listopadu loňského roku rozvedla. Bylo to pro vás těžké rozhodnutí?

Samozřejmě, že bylo. Vy jste slyšel, že je to pro někoho lehký?

To určitě ne. Řekla jste to manželovi hned, jak jste se rozhodla, nebo jste váhala a neodvažovala se mu to říct?

Váhala a neodvažovala.

Jak reagoval, byl zaskočen?

Ano.

Nebyla chyba v tom, že jste se postupně v manželství „zatáhla” do sebe a i když jste nebyla spokojená, nic jste neříkala... až pak najednou musela všechna ta nespokojenost ven? Kdyby si třeba partneři všechno vyříkávali, mohlo by to podle vás dopadnout jinak?

Ano, ale na druhou stranu, ne všichni mají rádi kritiku a berou to jako osobní atak. Já jsem taky trochu taková, musím to přiznat.

Naše čtenářky určitě chápou vaši situací, mnohé zažívají v manželství podobné situace, přesto neodcházejí. Myslíte si, že je lepší zůstat v manželství, třeba kvůli dětem i když je už úplně „vyhaslé”?

Není to lepší.

Ze životopisu Michaely Dolinové
Narozena 16. března 1964 v Třinci, absolventka Pražské konzervatoře. V současnosti ji můžeme vidět:
* v Divadle Metro ve hrách Oskar a Mousieur Amédée, nová komedie Dirigent v nesnázích bude mít premiéru v dubnu
* jako Coco Chanel ve stejnojmenné hře v Divadle 90 U Valšů
* v Semaforu v hudební komedii Sukně smutnou jehlou spíchnutá
* v zájezdovém představení Sexmise a Kornelovy vdovy.
* V představení pro děti Křoupat zdravě - dá se hravě a Sněhánky Michaely Dolinové
* V seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě

Ublížil vám v době vašeho rozvodu bulvár, psal o vás výmysly?

„Ublížil” je nepřesné. Namíchnul, pokud to mohu takhle slušně říct.

Jaký je to pocit číst o sobě smyšlené věci, a nemoci se bránit?

Nepopsatelně nepříjemný. Mohou si napsat „pravděpodobně” , co chtějí.Totální výmysl, jako rozvod jedné naší slavné dvojice. Vy to ustojíte jako hlavní aktér, ale co děti, rodiče, okolí? Je to velmi unapetitlich. Nechápu, že tohle dělají lidi, co vystudovali novinařinu.

Zažila jste v životě situace, kdy jste byla, jak se říká, na dně, ať již vztahově, pracovně, či finančně?

Ne, zaplaťbůh.

Máte ještě nějaký nenaplněný životní sen?

Já sním vlastně pořád. Jsou to takové male sny, přání, touhy. Tak trochu – nebo moc si ten sen nyní žiju.

Chtěla byste něco vzkázat našim čtenářkám?

Ať mají radost ze svých dětí. Ať je milují a ať je nechají brzy odejít.