Náhradní kariéra

Modelka Adriana Sklenaříková (48) se narodila 17. září 1971 slovenské matce a českému otci. Po vůli svých rodičů nastoupila ke studiu medicíny a proplouvala bez větších problémů. Nezastavila ji ani velmi těžká zkouška z anatomie, na které vyhoří většina studentů. Prošla šesti semestry a bílý plášť měla na dosah, ale nakonec ji zlákal modeling.

Do nebe

Modelka má 185 cm a všude vyčnívá z davu. Velkého uznání se jí dostalo nejen pro její hezkou tvář, ale i nohy. Ty měří neuvěřitelných 124 centimetrů a v roce 1998 byly zapsány do Guinessovy knihy rekordů jako nejdelší dolní končetiny na světě a tento rekord si drží dodnes. Na své křivky je náležité pyšná a s radostí nosí modely, které odhalí nohy v celé jejich kráse.

Rodina

Za štěstím odjela do Paříže, kde jako modelka sbírala jeden úspěch za druhým. Na sklonku roku 1998 se provdala za francouzského fotbalistu Christiana Karembeu a přijala jeho jméno. Díky němu se dostala mezi smetánku a stala se francouzskou celebritou. Třináctý rok byl ale pro manžele poslední. Jedním z důvodů byl fakt, že spolu nezaložili rodinu, po které Adriana z celého srdce toužila. Štěstí našla se svým druhým mužem. Tím se v roce 2015 stal marocký podnikatel Aram Ohanian, kterému modelka o tři roky později porodila vytouženou dceru Ninu. Ve svých 46 letech se stala poprvé matkou a nyní koketuje s myšlenkou pořízení sourozence. Kvůli vyššímu věku a mnoha rizikovým faktorům ale zvolí cestu adopce.

Klape to

Už jako modelka se Adriana zapsala svým neotřelým smyslem pro humor. Mimo přehlídková mola se z ní stávala obyčejná holka s velkým srdcem, která se nevyhýbala dobrovolnickým akcím a stala se mluvčí Červeného kříže. Několikrát se objevila ve filmu a nedávno vydala knihu, která je spíš zevrubným návodem, jak si udržet štíhlou linii, přičarovat si kapku štěstí a zbytečně nepodléhat stresu.