Miluška Voborníková se narodila 25. prosince 1949 v Mladé Boleslavi. V roce 1967 odmaturovala na střední zdravotnické škole. Ačkoliv od mládí tíhla spíše k baletu, nakonec se rozhodla v roce 1968 zúčastnit konkurzu do divadla Semafor, a uspěla.

Tehdy začínající hvězda působila ve dvou hudebních uskupeních současně. Ve spolupráci s Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem vznikaly převážně jejich autorské písně, zatímco v kapele Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna zpívala Voborníková převzaté zahraniční melodie, okořeněné Grossmannovými vtipnými vstupy.

Později se zpěvačka dostala i před filmovou a televizní kameru. Objevila se například ve snímcích Jsem nebe (1970), Ženy v ofsajdu (1971), Půlnoční kolona (1972) či Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1980). Větší roli dostala v TV dramatu Lev je v ulicích (1972), kde hrála po boku Vladimíra Menšíka.

Miluška Voborníková před lety přežila vlastní smrt

Miluška Voborníková ve svých 26 letech přežila vážnou autonehodu, při které doslova utekla hrobníkovi z lopaty. Trvalé následky má dodnes, osudný den utrpěla četná zranění včetně prasklé lebky a přestala slyšet na pravé ucho.

S handicapem se ale časem vyrovnala nadmíru úspěšně a množství jizev, které jí zůstaly po zranění hlavy, zakrývá svými dlouhými, hustými vlasy.

„Od té doby jsem padlá na hlavu, ale současně se mi rozsvítilo a umím rozlišit podstatné od nepodstatného i dobré od zlého,“ prohlásila podle Super.cz kdysi hvězda v jednom rozhovoru. V posledních letech už herečka do společnosti příliš nechodí, o to větší bylo překvapení, když si před pár dny vyrazila na degustaci vín, kde se pochlubila radostnou zprávou.

Herečka se stala babičkou, vnoučata ji naplňují, už se ale těší na koncerty

Voborníková žije od 80. let se svým manželem Petrem Spáleným, kterého před lety odvedla od manželky a dvou dcer, a jejich láska vydržela dodnes. Zpěvačka a herečka s manželem navíc do doby, než přišla pandemie, pravidelně koncertovala.

Na návrat na scénu se už velice těší, v době volna se ale nenudila, věnovala se totiž vnoučatům. „Mám 2,5letou vnučku, jinak můj muž Petr má už starší vnoučátka (od dětí z předchozího manželství, pozn. redakce), díky bohu nás všichni navštěvují a to mrňavý chce extra péči, takže mi to zlenivět nedalo,“ prozradila hvězda webu Super.cz.

Kromě toho Voborníková odtajnila svůj recept na mladistvý vzhled. „Pořád chodím se psem, mám vnučku a kolem sebe úsměvy lidí, které mám ráda, to všechno je daleko lepší než všechny mastičky na světě,“ dodala na závěr.