Kdyby vám oční lékař zákrok nedoporučil, odhodlala byste se k němu i sama?

Samozřejmě že ne. (smích) Ale jsem člověk, který velmi dá na rady doktorů. Není to jen teď, bylo tomu tak i před koronou. Neskutečně si jich vážím, považuji je za polobohy a vždycky jsem říkala, že mají jedno z nejdůležitějších povolání. Teď se ukazuje, že jsem měla pravdu. A protože mi oční lékař operaci víček doporučil, tak jsem na ni šla, a jsem moc spokojená.

S vaším operatérem jste konzultovala i další zákroky. Co byste si ještě nechala upravit?

Jakmile nějakému doktorovi začnu věřit, tak mu věřím bezmezně. Na pana doktora Kmenta jsou skvělé reference a i já s ním mám teď výbornou zkušenost, takže jsem s ním řešila i další korekce. Koneckonců je mi třiačtyřicet a moje tělo dostalo po porodu hodně zabrat, takže jsem přemýšlela o opravě bříška a prsou. Nakonec jsme se ale shodli, že na to ještě není vhodný čas. Ne kvůli práci, ale tělo se ještě pořád dostává po porodu do kondice. Nicméně až na to bude vhodná doba, tak za panem doktorem vtrhnu na sál a nenechám se vyhodit. (smích)

Zakládáte si hodně na svém vzhledu?

Jsem přesně ten „divný člověk“, který sice jde na operaci víček, ale jinak se moc neřeší. Samozřejmě se myji (smích), ale třeba si umyji vlasy a jdu s nimi tak i spát. Už je nefénuji ani nic jiného. Celkově si myslím, že nic se nemá přehánět. Člověk by měl být zdravě upravený. Navíc jak na nás herečky pořád někdo nanáší make-up a musíme se několikrát denně líčit, potom v civilu jsme rády, když make-up mít nemusíme. Líčíme se paradoxně míň než normální holky.

Omezila vás operace nějak v práci, nebo jste teď kvůli koronaviru měla čas?

Mám teď spoustu času kvůli tomu, že není divadlo. Moje ostatní aktivity jako natáčení nebo rádio samozřejmě pokračují dál, nicméně operaci jsem si zařídila tak, abych týden po ní měla volnější. Je to sice drobnější zákrok, ale pět až sedm dní to chce klidnější režim.

Jaká byla manželova reakce, když vás poprvé viděl?

Manžel je docela zlomyslný, takže když mě viděl se zalepenými víčky, strašně se smál. Směje se mi docela často, byla to voda na jeho mlýn. A teď tvrdí, že žádný rozdíl nevidí, protože jsem operaci samozřejmě vůbec nepotřebovala. (smích) Ale já vím, proč to říká, chce, abych mu vařila.

Muži jsou většinou proti radikálním estetickým zákrokům. Rozmlouval vám ho?

Nerozmlouval. Jednak ví, že mi nic nerozmluví, to o sobě víme navzájem (smích), jednak víčka nejsou zase tak radikální medicínská záležitost. Myslím, že by mi rozmlouval, kdybych si chtěla nechat třeba vyjmout žebro a snažila se být někým úplně jiným. Ne že by se mu to nelíbilo, ale asi by byl hodně překvapený. (smích) Toho se ale bát nemusí, protože jsem celkem proti radikálním transformacím. Lidi jsou si pak strašně podobní, a já mám ráda, když je každý trochu jiný.

Co byste si kromě operace ještě chtěla letos splnit?

Korona mě donutila k totální skromnosti, takže jediné, v co doufám, je to, že se mi letos podaří bezpečně a bez třiceti testů před a po jet na dovolenou někam k moři s rodinou. To by se mi líbilo, ale nechci příliš riskovat.

Zdroj: časopis Story