Blanka Zemanová

Svou první ženu si prezident Miloš Zeman vzal už v roce 1971. Ze sedmiletého manželství má syna Davida, který dnes působí jako lékař v oboru klinické biochemie a neurologie. Rozvod přišel nečekaně a rozpoutal velké boje o péči o syna. Už téměř třicet let nejsou ve spojení, Zemanová se zapírá a politik jí pro jistotu neuvádí ani v životopisu.

Ivana Zemanová

Podruhé se prezident oženil až po dlouhých patnácti letech. V roce 1990 dal šanci studentce romanistiky na brněnské Masarykově univerzitě a nabídl Ivaně Bednarčíkové místo své asistentky. Poslanec a vědecký pracovník Prognostického ústavu ČSAV jí učaroval natolik, že si ho v roce 1993 vzala a na Nový rok 1994 se narodila dcera Kateřina. Dcera poštovní úřednice Anastázie Plánkové a slovenského politického vězně Pavla Bednarčíka respektovala manželovy politické ambice, ale sama upřednostňuje život v ústraní. Po jeho odchodu do penze z postu předsedy vlády se jejich manželství otřáslo v základech a stalo se na čas formálním, on žil na Vysočině a ona s dcerou v pražských Stodůlkách.

V boji o prezidentské křeslo svého muže sice podporovala, ale při první kampani v roce 2012 se nechala zastupovat svou dcerou Kateřinou. Ta však tlak médií neusnesla a při obhajobě už byla Ivana Zemanová svému muži oporou.

Čím více se objevuje po boku prezidenta, tím více je pod drobnohledem módních kritiků. Na jednu stranu je sympatické, že s radostí recykluje svůj šatník a nezdráhá se obléknout jedny šaty včetně doplňků na několik významných událostí, na druhou stranu se nebrání ani spolupráci s vyhlášenými návrháři jako je sourozenecké duo Poner nebo samotná Blanka Matragi.

Kateřina Zemanová

Kateřina je druhé dítě prezidenta Miloše Zemana. Ambiciózní dívka začínala studiem na prestižním gymnáziu PORG v pražské Libni, ale po návratu z půlročního pobytu v zahraničí neuspěla u komisionálních zkoušek z matematiky a musela přestoupit na Anglo-české gymnázium AMAZON, kde nakonec v roce 2014 odmaturovala. Vystřídala mnoho zemí, od Dánska a Velké Británie po prosluněné Řecko. Při výběru dalšího studia uvažovala i o daleké Austrálii a studiu mezinárodních vztahů, které by jí otevřely dveře k diplomatickým službám, ale nakonec zvítězila milovaná britská metropole, kde žije, studuje a pracuje dodnes.

Do první otcovy prezidentské kampaně se aktivně zapojovala, na pár měsíců podlehla kouzlu Vladimíra Kruliše a obsadila pozici první dámy. Její působení ale ukončila nepříjemná kauza, kterou zveličil český bulvár. V tu chvíli nastoupila po bok prezidenta Ivana Zemanová.