Film vstoupil na plátna našich kin a je zřejmé, že o akci opět není nouze. Mrštná Milla v něm kosí nepřítele ostošest. „Vždycky jsem měla ráda horory a postava Alice mi přirostla k srdci víc, než jsem si zpočátku dovedla představit. Nakonec už spolu žijeme osm let, což není zrovna krátká doba,“ vysvětluje herečka.

U příležitosti premiéry snímku odpovídala také na otázku, co přesně ji láká na adrenalinových postavách. Je to prý neopakovatelná šance, provádět šílené věci pod dohledem nejlepších trenérů a kaskadérů.

„Musela jsem denně cvičit bojová umění, což je moje velká záliba, vypilovat fyzičku. Opravdu jsem se při natáčení nikdy nenudila. A navíc se tak dostávám jako superhrdinka do úplně jiné dimenze, mimo čas a prostor,“ prozrazuje na sebe žena, která si ani v soukromí příliš nepotrpí na romantiku.

Večeře při svíčkách a květiny nejsou její šálek kávy, fascinují ji zbraně. Sbírá je odmalička, hlavně nože a mačety.

Manželství do třetice

Akční série Resident Evil přirostla Mille k srdci také z jiného důvodu. Už při natáčení prvního dílu před osmi lety se sblížila s britským filmařem Paulem Andersonem (na snímku dole), jenž film napsal a režíroval. Pár loni uzavřel manželství, ale ještě dva roky předtím se mu narodila dcerka Ever Gabo.

Otec byl odsouzen za účast v rozsáhlém podvodu se zdravotním pojištěním, matka Galina se jako herečka ve Spojených státech neuplatnila, a tak přijala aspoň práci uklízečky v domech místních celebrit. Své herecké ambice přenesla na dceru, kterou posílala na konkurzy a castingy.

Rebelka z Ukrajiny

Rodinné karamboly i stěhování z místa na místo dospívající Millu poznamenaly. I ona byla coby rebelka jednou nohou v kriminále. Na fotkách s namalovanou tvářičkou se usmívala jako andílek, přitom žádný svatoušek nebyla. Na svém kontě měla již první milion dolarů, ale za každou cenu si musela projít bouřlivou pubertou.

Vyzkoušela drogy, byla několikrát zatčena za krádež v obchodě i vandalství. Naštěstí se včas vzpamatovala. Když jí bylo 15 let, vzbudila v USA velké pozdvižení ze zcela jiného důvodu.

Měla za sebou už několik dětských rolí ve filmech, ale aby si mohla zahrát v tak mladém věku hlavní postavu ve známém snímku Návrat do modré laguny, museli rodiče dceru zplnoletnit.

Podle amerických zákonů děti nesměly pracovat tolik hodin jako dospělí, jenže natáčení pokračování Modré laguny (v ní zazářila Brooke Shieldsová) vyžadovalo i od Milly plné nasazení. Navíc se začínající herečka objevila ve snímku nahá. „Nikdy jsem s tím neměla potíže, spíš produkce to řešila s právníky, jestli na to nejsem příliš mladá,“ vzpomíná.

Nedávno se pochlubila, že si zahraje v připravovaném velkofilmu svého manžela Tři mušketýři. Už se nemůže dočkat, jak se zhostí postavy svůdné Mylady. Ale hned potom by se chtěla stáhnout do ústraní.

Plánuje, že jakmile malá Ever začne chodit do školy, přeruší kariéru a stane se matkou na plný úvazek. „Chtěla bych další děti. A moc toužím po tom, aby zažily normální dětství, harcování po světě jsem si užila sama dost a dost. Vlastně jsem nevěděla, kam patřím,“ podotýká Milla.

Opět na mateřskou?

  • Narodila se jako Milica Nataša Jovovičová 17. prosince 1975 v ukrajinském Kyjevě.
  • V těhotenství přibrala 30 kg a už se prý nemůže dočkat, jak si jiný stav zopakuje.
  • Věnuje se módnímu návrhářství, má svou vlastní značku. * Kromě série Resident Evil jsme ji mohli vidět třeba ve filmech Návrat do modré laguny, Johanka z Arku, Pátý element, Čtvrtý druh a Dokonalý únik.