Když se narodila Destiny Hope Cyrus, prý se už jako dítě pořád smála a tak jí otec začal říkat Smiley (Smíšek), tato přezdívka vešla do podvědomí všech členů rodiny, zmizelo S a vzniklo jméno Miley, tak známe zpěvačku a herečku i my. Od dětství se ráda předváděla, byla vždy velmi srdečná a otevřená a milovala pozornost lidí okolo. Není tedy divu, že ještě dlouho před třicítkou patří mezi nejbohatší ženy showbyznysu a užívá si slávy každým douškem.

Osud Miley byl jasný již ve čtyřech letech. Tehdy řekla, že chce být herečkou a šla si tvrdě za svým. Její otec se celý život živil hudbou, i Miley tedy měla vysokou pravděpodobnost, že zdědí jeho talent a lásku k hudbě. V devíti letech se poprvé objevila ve filmu Tima Burtona Velká ryba, pak suverénně nakráčela na konkurz na nový seriál o dívce, která přes den chodí do školy a po večerech se stává popovou hvězdou. Tvůrcům seriálu se tehdy zdála moc mladá, a tak ji odmítli, ona však vytrvala a nakonec je zaujala svým rozdílným projevem na pódiu a mimo pódium. Režisér tehdy prohlásil, že tato dívka srší pozitivní energií a štěstím jako Hilary Duff a na stagi to umí rozjet jako Shania Twain. Mileyin osud byl tedy zpečetěn a ona začala hrát v seriálu Hannah Montana.

Už ve třinácti letech začala randit s Nickem Jonasem, který údajně nyní chodí s Demi Moore. Pár se rozešel v Mileyiných patnácti a ona pak potkala Liama Hemswortha, mladšího bratra "Thora" Chrise Hemswortha. Jejich vztah prošel různými fázemi, několikrát se rozešli, vždy se k sobě ale vrátili. Mezitím Miley okusila i vztah se ženou. Liam je jí po boku již dlouhé roky a byl i u její šokující přeměny z hodné holčičky v dračici. Miley působila několik let jako hodná holčička, co se na všechny usmívá a je pořád veselá, objímá dětičky a ani netuší, co znamená sex. Po skončení seriálu Hannah Montana ale tuto svou osobnost nechala za sebou a rozhodla se chovat se tak, jak se to líbí jí. Divoké večírky, lascivní gesta, odhalené modely. Těžko říct, co na to říkají rodiče jejích dětských fanoušků. Ať je názor společnosti jakýkoli, Miley si do toho moc mluvit nenechá a jede si svůj styl.

Faktem je, že jí to vychází i prochází a ona vyprodává jeden koncert za druhým. Talent totiž opravu má a mnoho jejích písní vás zasáhne, ať už svým textem, nebo chytlavou melodií. Nerada zůstává na jednom místě a tak má hned čtyři nemovitosti. Dům v Malibu, v Los Angeles, který bohužel nedávno shořel při požárech, v rodném Tennessee a ještě jedno letní sídlo, které je na samotě a Miley nechce prozradit kde. Každý dům má svou patinu a styl a Miley v nich ráda tráví čas podle nálady. Když chce divoký mejdan, jede do Malibu, když pohodu, jede do Tennessee.