Se vší parádou

Jana Matulová studovala v Praze a Šteindlerovi učarovala. Slovenská herečka po studiu odešla za hranice, ale herec ji na svůj humor vylákal zpátky a v roce 1990 se s ní oženil. Má rád dominantní ženy, ale neměl tušení, že je jeho žena neřízená střela. Narodily se jim dvě děti, ale v manželství to začalo brzy skřípat.

Jejich výpovědi se liší. Šteindlerová tvrdí, že její muž nechal odpojit elektřinu, rodinu finančně nezabezpečoval, sexuálně obtěžoval dceru Johanu a roky neplatil alimenty. Herec měl v rukávu vlastní zásobu historek plných násilí a výhružek. Fackovala ho, škrtila, bila pěstmi, z osmého patra po něm hodila popelník, vrazila do pokoje a rozkrok mu polila lepidlem a překvapila ho v divadle a vzteky mu před kolegy vyrazila zub. Byla z toho jedenáctidenní neschopenka. Rozvod trval sedm let a manželé se nedokázali shodnout ani na výchově dětí. Zatímco herec chtěl střídavou péči, jeho bývalá žena usilovala o stotisícové výživné.

Po rozvodu šel každý svou cestou, ale děti s hercem dlouho nemluvily. Jedním z důvodů mohlo být, že stačilo zvednutí rukou a Šteindlerová už se sunula k zemi a křičela, že ji muž bije.

Zajímavosti

Na střední škole založil se svým kamarádem Davidem Vávrou divadlo Sklep.

Svůj neotřelý humor ukázal v seriálu Česká soda a v jazykovém kurzu Alles Gute.

Jeho nejslavnější rolí je Víťa Jakoubek ve filmu Vrať se do hrobu! Nestřihl si jen hlavní roli, ale film i režíroval.

Proslavil se jako komik a milovník nadsázky a recese, ve filmu Bumerang se ale objevil jako šéf koncentračního tábora a dokázal, že umí zahrát i vážné role.

Ještě minulý rok plánoval svatbu, ale jeho snoubenka zmizela za hranice a začátkem roku už se Šteindler objevil po boku nové přítelkyně.

Kouřit začal už v šesté třídě na základní škole, před svou matkou ale cigaretu do ruky nevzal ani v dospělosti. Nechtěl ji zklamat.

Ve hře Tatarák na ex se nechal inspirovat zápisky svého otce, který byl za války v koncentračním táboře.