“Tak tuhle otázku jsem nečekal, ale když už jste to nakousl, je to pravda. A musím prozradit, že můj partner mne, jak říkáte v záletech, podporuje. Je to přesně tak, zamiloval jsem se do manželky krále Menelaa, unesl ji do Troji a můj taťka Priamus nám vystrojil svatbu. Ale teď umlčím zlé jazyky. Samozřejmě s Dominikem jsme v pohodě, žijeme si svůj parádní partnerský život a ten známý milostný příběh se spartskou Helenou se odehrává v muzikálu Troja, který uvede divadlo Broadway začátkem února v premiéře. Já jako princ Paris to mám všechno ve scénáři, takže není co řešit. A prozradím, že to bude paráda. Je to dobový muzikál plný emocí se skvělou hudbou a písničkami. Moc se na něj těším, až ho nabídneme divákům,“ vysvětlil nám herec, zpěvák a moderátor.

Takže Milane, jde v podstatě o příběh, který se může odehrávat i v současnosti. To, co se stalo kdysi ve starověkém Řecku, může proběhnout i v současném Česku.

„To je pravda. Historie se neustále opakuje, takže minulost mnohdy zasahuje i do doby, kterou žijeme. Jako Paris mám dokonce tři Heleny, protože tu roli Heleny alternují Jitka Boho, Jana Koptová a Felicita Prokešová a já mám všechny tři rád a zkouším a budu s nimi vystupovat s velkou chutí. Ale nebydlíme spolu, mým životním parťákem je a zůstane Dominik,“ opět s úsměvem a navíc kategoricky prozradil Peroutka.

Dobrá, dobrá. Viditelně i slyšitelně vám to doma klape, takže na závěr prozraďte, kdo je v reálu u vás šéf rodiny a jak máte rozdělené role třeba v kuchyni?

„Jsme zcela a absolutně rovnocenní partneři. Nikdo není šéf, oba zvládáme domácí radosti i povinnosti. A ta kuchyně? My jsme zdatnými kuchtíky oba dva, ale když si sáhnu hlouběji do svědomí, tak musím přiznat, že Domča je asi malinko zdatnější. On vše zvládá rychleji, já jsem mezi hrnci a sporáky pomalejší, ale zase na druhou stranu, když končím s tvorbou jídla, tak hned po sobě uklidím. A kdyby se náhodou něco zvrtlo, tak máme dole v baráku skvělou restauraci, takže není co řešit. Máme rádi mezinárodní kuchyni a ta česká je trošku u nás popelkou. Když vyjde čas a jdu vařit, tak mou vlajkovou lodí jsou třeba zeleninové hrnce, kam nakrájím, nastrouhám a dochutím, to co dává příroda a sem tam tak přihodím i nějaký kousek masa. Dominik zase skvěle zvládá gyros nebo citronové těstoviny. Ty možná překvapí, ale je to pochoutka, takže pro vaše čtenáře přidávám na konec recept. To jídlo se skládá z olivového oleje, česneku, petrželky, parmazánu a citronu, samozřejmě oněch těstovin a třeba přihodí i krevety,“ dodal Milan Peroutka.

Související články