Jako každý správný Ital patří mezi vyznavače ženské krásy, jenže se ní nedokáže jen nevinně kochat. Se třemi ženami zplodil pět dětí včetně jednoho nemanželského. Není to přitom jediné překvapení z jeho života.

Nenáviděná uniforma

O městečku Ascoli Satriano na jihu Itálie jste patrně nikdy neslyšeli. A právě tam se 19. května 1946 narodil Michele Placido. Země se vzpamatovávala z války a zdejší lidé žili v ještě větší nouzi než obvykle. Sotva chlapec trochu povyrostl, musel stejně jako jeho bratři Donato a Gerardo začít vydělávat. Bral každou práci, která se naskytla. Když mu bylo 18 let, dostal se i k policii. Tehdy šlo o nevděčné zaměstnání s minimem prestiže a nízkými příjmy, takže Michele při první příležitosti nenáviděnou uniformu zase svlékl. Kdyby tušil, že se jako muž zákona proslaví po celém světě!

V Římě studoval herectví a v roce 1969 si odbyl divadelní debut. Na ten televizní si počkal další tři roky, ale stále nešlo o nic, čím by na sebe upoutal větší pozornost.

Manželství na vlásku

V roce 1976 se poprvé stal otcem. Manželka Simonetta Stefanelli (*1954), bývalá herečka, která se objevila ve filmu Kmotr, přivedla na svět dceru Violantu. Pár měl ještě další dva potomky, ale ti se narodili až později za dost pohnutých událostí.

Když Michele začal v roce 1984 natáčet Chobotnici, stalo se veřejným tajemstvím, že svou ženu podvádí. Jeho hlavní favoritkou byla herečka Virginie Alexandr. Simonetta o všem věděla, ale trápení se snažila skrývat. Když se v roce 1988 provalilo, že má Michele nemanželského syna Iniga, viselo manželství na vlásku.

Herec se přesto rozhodl vztah se Simonettou zachránit. V dalších třech letech se jim narodili synové Michelangelo a Brenno. Ani péče o děti ale nedokázala zažehnat staré rány a manželství v roce 1994 definitivně zkrachovalo.

Díky Chobotnici se z Michela stal uznávaný herec, který je dodnes v Itálii velmi populární. Od roku 1990 se věnuje i režii a zatím má na kontě 11 snímků. Samozřejmě se nevzdal ani společnosti krásných a mladých žen. V roce 2006 mu teprve třiadvacetiletá herečka Federica Vincenti porodila dceru Gabrielu a v roce 2012 si ho vzala za muže.