Pět let moderovala Televizní noviny na Nově, pak se rozhodla dát přednost lásce. Doprovází svého partnera Lukáše Rosola na tenisové turnaje. Během roku viděla celý svět. Na letošek plánují svatbu. Rozhovor jsme vedli v hotelu Grand ve středisku Jasná v Nízkých Tatrách, kde slavnostně zahajovala lyžařskou sezonu. Dopoledne sjezdovala, odpoledne plavala a po relaxaci ve vířivce už bylo vidět, že fyzickou únavou těžko hledá slova. Přesto se zdvořile ozvala až po dvaceti minutách: „Promiňte, ale kolik ještě máte otázek!?“

Přestala jste se po odchodu z televize dívat na zprávy?

Bývám doma tak málo, že ani nestíhám sledovat televizi, ale když se to podaří, vstávám třeba se Snídaní s Novou, kde je i zpravodajství. Z Novy jsem odešla v dobrém, na vlastní žádost, takže nemám s koukáním na zprávy problém.

Bylo to jednoduché rozhodnutí, opustit svou kariéru? Odejít z pozice moderátorky Televizních novin na Nově dokázal málokdo. Teď přemýšlím, jestli vůbec někdo.

Už delší dobu jsem cítila, že chci odejít. Své profesi jsem se věnovala naplno pět let, byla u mě vždy na prvním místě a obětovala jsem jí téměř vše. Ale uvědomila jsem si, že život není jen o práci snů, že jsou přednější věci než kariéra. Je to krásné, když můžete být s někým, koho milujete, a užívat si svůj soukromý život, dělat to, co chcete, a ne to, co byste podle nějakých pravidel měli a neměli. Našla jsem pravou hodnotu v rodinném životě a jsem teď opravdu šťastná. A tento pocit vám žádná profese nedá.

Nechybějí vám kamery?

Zatím ne, protože kdekoliv se s partnerem objevíme, máme kamery za zády. (smích)

Co vám v televizním prostředí nejvíc vadilo?

Najednou jsem cítila, že je čas jít dál, jinam. Už mě to zkrátka nenaplňovalo jako dříve. Měla jsem pocit, že vše kráčí jiným směrem.

Co jste kromě rodinné pohody získala výměnou za to, že jste opustila mediální svět?

Větší klid a otevřely se mi další možnosti, které jsem jako novinářka nemohla využít. Bez dalšího schvalování můžu spolupracovat s libovolnou firmou, moderovat veškeré akce, fotit kampaně, a také se nemusím chovat podle určitých norem, které jsem oněch pět let respektovala.

Jak vám vyhovuje cestování?

Užívám si ho na maximum. Je nádherné, že se můžete každý týden probudit v jiné zemi a poznávat její kulturu, lidi, pokrmy, život a památky.

Nevadí vám hotelový život?

Zvykla jsem si, k cestování to přece patří. Ale vždy se ráda vracím alespoň na pár dnů domů, do naší postele, ve které se spí stejně nejlíp, do naší kuchyně, kde můžu uvařit jídlo podle svého. Proto se s Lukášem snažíme v cizině spíš pronajímat si domy než spát po hotelích. Zajedu si nakoupit, něco uvařím, a vytvořím tak domácí atmosféru.

Vy však působíte, že si na jídlo moc nepotrpíte. Souhlasíte s tím?

Můj partner by vám potvrdil, že opravdu jím, byť to možná vypadá opačně. Léta jsem sportovala a stále chodím pravidelně do posilovny a plavat. Jsem teď v Tatrách druhý den, za tu dobu jsem byla dvakrát plavat a jednou lyžovat. Když hodně sportujete, můžete si dovolit jíst a není to na vás vidět.

Jak jste se poznala se svým partnerem?

Poprvé jsme se setkali po předloňském vítězství daviscupového týmu, kdy jsem s ním vedla rozhovor v živém vysílání ve studiu.

Takže jste se seznámili před očima celého národa?

Dalo by se to tak říci.

Kde všude jste byli za poslední dobu?

Za uplynulý rok jsem viděla tři grandslamové turnaje: Roland Garros v Paříži, Wimbledon v Londýně a US Open v New Yorku. Chybí mi ten poslední, Australian Open. Na Austrálii se strašně těším (turnaj teď právě probíhá – pozn. red.), protože jsem na ni slyšela řadu lákavých referencí. Také jsme byli na Guadeloupe, v Portoriku, na Floridě, v Bangkoku a v dalších zemích, viděli jsme toho spolu už hodně.

Neměla byste psát cestopisy?

Víte, že mě to napadlo? Ráda bych se podělila o momenty, které prožiju, kolik zajímavých lidí potkám. A není to jenom o krásném cestování, mezi tenisty je obrovská konkurence a já se v tom prostředí pohybuju. Málokdo si to dokáže představit. Před objektivy se plácají po ramenou jako největší kamarádi, a u snídaně se nedokážou třeba ani pozdravit. No, možná o tom začnu psát. Jednu takovou nabídku jsem už dostala.

Kde se vám nejvíc líbilo?

Všude je něco pěkného: v Thajsku příroda, na Guadeloupe moře, v Mexiku kultura...

Mohla byste žít v cizině?

Nevadilo by mi to. Dokážu si to představit.

Jak to je s plánovanou svatbou Míši a jejího partnera, se dočtete v časopisu Story 2, který je právě v prodeji.