Když před více než sedmi lety bývalý závodník Michael Schumacher utrpěl téměř fatální poranění hlavy při lyžování ve francouzských Alpách, všichni zůstali v šoku. Jeho stav byl v první fázi velmi vážný a mnohým se honily hlavou ty nejčernější myšlenky. Sedminásobný mistr světa se ovšem z nejhoršího brzy dostal. Následně se z nemocnice přesunul do domácího léčení. Od té doby se toho ale o jeho zdravotním stavu moc neví.

Peníze ubývají

Dle informací CNN Prima News je domácí léčba neuvěřitelně nákladná a závodníkovu rodinu stojí každý týden v přepočtu několik milionů korun. A přestože je všem jasné, že Schumacher během své kariéry vydělal obrovské jmění, vypadá to, že peníze rychle ubývají. Proto se jeho blízcí rozhodli rozprodat majetek, který nepotřebují. Již v roce 2015 tak Schumacherova manželka Corinna prodala soukromý tryskáč v hodnotě 950 milionů korun. Hned za ním se rodina zbavila honosného sídla v Norsku s cenovkou 78 milionů.

Tím ale Corinna podle všeho nekončí. Nyní by totiž měla jednat i o prodeji vily ve Švýcarsku, ve které se Schumacher zotavoval po úrazu až do minulého roku, než se celá rodina přesunula na slunnou Mallorcu. Dům má přitom hodnotu neuvěřitelných 1,5 miliardy korun. Jeho prodejem by se tak k rodině dostala horentní suma. Vzhledem k tomu, jak nákladná Schumacherova léčba je, se ale nabízí otázka, na jak dlouho by jim peníze vůbec stačily.

Fanoušci chtějí informace, ty ale nejsou

V loňském roce se celá rodina přesunula na Mallorcu do bývalého sídla prezidenta Realu Madrid Florentina Peréze. Samotná nemovitost rodinu vyšla na 780 milionů korun. Spoustu peněz také „spolkla“ úprava domu, který Corinna nechala v podstatě přetvořit na nemocniční zařízení.

Přestože se Schumacherovi dostává té nejlepší možné péče, stále není zcela jasné, zda má léčba vůbec nějaké výsledky. Informace o zdravotním stavu slavného závodníka se totiž na veřejnost dostávají jen útržkovitě od hrstky lidí, kteří k němu mají přístup. Mezi ně patří například bývalý šéf stáje Ferrari Jean Todt. Ten se před několika týdny v rozhovoru pro RTL France poněkud vyhýbavě vyjádřil k tomu, jak se jeho kamarádovi daří. „Je to otázka, na kterou bych raději neodpovídal. Michaela vídám jednou dvakrát do měsíce a moje odpověď je pořád stejná – bojuje,“ řekl podle webu Sport.cz.