Již sedmým rokem není známo, jak je na tom zdravotně bývalý závodník Formule 1 Michael Schumacher. Ten se zranil v roce 2013 krátce po Vánocích během rekreačního lyžování a z děsivé nehody si dodnes nese následky.

Rodina, tedy manželka Corinne a děti, o Schumacherovi odmítají prozradit jakékoliv informace, přes to sem tam něco do médií dostane.

Jeden z ošetřujících lékařů ex závodníka, Doktor Philippe Menasche, na konci loňského roku přiznal, že na Schumacherovi zkouší transfuze kmenových buňěk. Věda jde velmi rychle kupředu a díky tomu rodina a příznivci stále věří na zázraky! Novou naději jim nyní dodal Felipe Massa, který věří, že bude Michael jednou znovu jezdit ve formuli.

Manželka Corinne Schumachera neopustila ani v těžkých chvílích

Aktuální zdravotní stav Michaela Schumachera je přísně tajný a kvůli vypouštění informací, se k němu mohou přiblížit pouze nejbližší rodinní příslušníci a přátelé, pokud to sám dovolí.

S bývalým závodníkem proto udržuje kontakt pouze vybraná hrstka lidí, jedním z nich je například kolega ze stáje Ferrari, Felipe Massa.

Massa tvrdí, že je se Schumacherem pravidelně vídá a navnadil jeho fanoušky větou: Vím, jak na tom Schumi je!" Co tedy o kamarádovi prozradil?

Felipe Massa se prý se Schumacherem vídá pravidelně

"Vím, jak se Michaelovi daří. Jeho situace není jednoduchá. Věřím, že by to fanoušky všechno zajímalo, ale je třeba respektovat jeho rodinu. Ta nechce informace pouštět ven. Každý den sním a modlím se za to, že to s Michaelem bude lepší a že se znovu objeví i na trati. Už kvůli tomu, že teď závodí jeho syn. Modlím se za to, aby se to jednoho dne stalo," řekl nedávno o Schumacherovi Felipe Massa.

Zbožné přání kamaráda však zatím zůstává pouze přáním, lékaři se totiž sice snaží ze všech sil dostat ex závodníka formule zpět do formy, kladné výsledky ale zatím nikdo nedokáže přislíbit.

Jediné, co tedy momentálně rodině i přátelům zbývá, je nadále doufat a modlit se, že se medicína posune natolik dopředu, že by se mohla ex hvězda závodních tratí zázračně uzdravit...