Vstupte

Slavný Neverland nic nepřekoná, ale dům, který se nachází pouhých dvacet minut od centra Las Vegas, mu šlape na paty. Na ploše více než 24 tisíc metrů čtverečních se soustředí luxus a okázalost, jakou si jen obyčejný člověk umí představit. Ještě před vstupem do domu stojí za prozkoumání rozlehlé pozemky se stájemi pro koně, dětským hřištěm, sportovištěm a nádvořím s několika fontánami.

Ne/vkus

Tři roky po zpěvákově smrti byla rezidence ve španělském stylu citlivě zrekonstruována Paulinou Biggs Sparkuhl, ale Jacksonův rukopis je stále znát. Hned za vstupními dveřmi návštěvníky překvapí hlavní salónek s tmavým stropem. V domě se nešetřilo na posezení a křesílek, pufů a pohovek jsou v domě desítky. Stejně tak výrazných polštářů s výšivkami a střapci. Kovové lustry a svícny na zdech jsou sice extravagantní, ale do interiéru zapadnou. Jídelna je spojená s kuchyní a dřevěný strop kontrastuje se sytě zelenými kachlovými kamny. V místnosti s barem se designéři drželi zpátky a upustili od tmavých barev. Světle zelená výmalba ladí s masivním nábytkem a barovými židlemi ze silné kůže. Interiéru vévodí nápadné vzory a kombinace zlaté, okrové a rudé. Nechybí ani zámecké zábradlí, spousta obrazů a zpěvákových podobizen a piano. U domu není oddělená terasa, ale prostranství, kam se dá přijít skrz prosklené průčelí. Návštěvník snadno nabyde dojmu, že je na lázeňské kolonádě.

Vrchol

Největší pozornost si zaslouží dvoupatrová kaple. Právem. Jackson ji měl na Neverlandu a neobešel se bez ní ani tady. Interiér je dotažený k dokonalosti – lustry, kování, průchody, osvětlení. Nezapomenutelná atmosféra a místo, na které byl zpěvák patřičně pyšný.