Minulý ročník MFF Karlovy Vary nahradila v desítkách českých měst letní přehlídka Tady Vary. Plánovaný listopadový speciál, který měl být jakousi náhradou za festival, ale museli pořadatelé kvůli epidemické situaci zrušit.

Ani letos ještě není pandemie pod kontrolou a proto organizátoři museli původní plánovaný termín přesunout až na konec srpna.

"Vzhledem k situaci související s vývojem pandemie COVID-19 v České republice jsme jako organizátoři MFF Karlovy Vary rozhodli o posunu termínu karlovarského festivalu. Jsme přesvědčeni, že posun nám nabídne lepší možnost uspořádat tuto kulturní akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou naši diváci a návštěvníci zvyklí," stojí na oficiálním webu.

V příštích letech chce Jiří Bartoška opět zahajovat festival v červenci, jak tomu bylo zvykem

"K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v průběhu následujících měsíců dojde k významnému rozšíření vakcinace a díky tomu zvládnutí pandemické situace, tak aby bylo možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky. Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření," sdělil prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Slavný herec a prezident festivalu dodal, že v budoucnu by rád vrátil Varům původní podobu a to včetně tradičního zahájení na začátku července.

"Posun pětapadesátého ročníku neznamená dlouhodobou změnu termínu konání karlovarského festivalu a věříme, že šestapadesátý festivalový ročník proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022," věří Bartoška, že změny nebudou trvalé.

KVIFF odstartuje Emil Zátopek

Letošní ročník karlovarského festivalu se nakonec uskuteční 20. – 28. srpna 2021. Zahajovacím snímkem bude Zátopek. Dlouho očekávané životopisné drama popisuje život čtyřnásobného olympijského vítěze a zároveň nejvýznamnějšího českém atleta všech dob.

Premiéra filmu Davida Ondříčka s Václavem Neužilem a Marthou Issovou v hlavních rolích se měla původně uskutečnit v červenci, s posunutým termínem se na ni diváci mohou těšit v pátek 20. srpna.

V naší galerii se můžete vrátit do minulosti MFF a už se nemůžeme dočkat, až vám přineseme reportáž z letošního roku. Zdroj KVIFF.

KVIFF navstěvují každý rok desítky celebrit.

Zdroj: Youtube

Související články