Meryl Streep má kromě třech zlatých sošek Oscara na svém kontě 21 nominací na něj, 31 nominací na Zlatý glóbus a desítky a desítky dalších nominací. Doma se jí leskne rovnou 30 různých ocenění a je velice pravděpodobné, že tím její sbírka nekončí. Meryl Streep je žena, která ve filmech jako je Železná lady, Ďábel nosí Pradu, Madisonské mosty, Sophiina volba i v mnoha dalších, dokázala, že umí zahrát naprosto cokoli, a že svůj cíl, dělat svou práci dokonale, zvládá naprosto na jedničku.

Není to ale jen o jejím hereckém talentu. Všechno je to také o charismatu, které tato dáma skutečně má, o její celkové kultivovanosti a v neposlední řadě také o vkusu v oblékání. Meryl Streep je přímo umělkyní v tom obléct se minimalisticky a zazářit. Její nákladné dlouhé róby střídají jednoduché střihy a kalhoty v tlumených barvách zase je nahrazují dlouhé barevné šaty.

Meryl ví, co jí sluší (a smrt to není, ačkoli za tento film byla také nominovaná na Zlatý glóbus) a také se do toho obléká s ohromnou dávkou grácie. Podívejte se sami, jaké slavnostní modely oblékla za posledních 18 let a posuďte, které šaty se vám líbí nejvíc.

Meryl Streep se narodila v roce 1949 v Summitu v New Jersey Mary W. a Harry Williamovi Streepovým. Má dva mladší bratry - Dana (1953) a Harryho (1951). Bakalářský titul z umění získala na Vassar College v roce 1971 a magisterský na univerzitě v Yale.

Byla zasnoubená se svým kolegou z filmu Lovec jelenů Johnem Cazalem až do jeho smrti, kdy skonal na rakovinu kostí dne 12. března 1978. V září 1978 si vzala sochaře Dona Gummera, se kterým má čtyři děti - Henry W. "Hank" Gummer (nar. 1979), Mamie Gummer (nar. 1983), Grace Jane Gummer (nar. 1986) a Louisa Jacobson Gummer (nar. 1991). Dcery Mamie a Grace se staly také herečkami. A prvorozenný syn Henry je muzikant a zpěvák.

V galerii se můžete podívat na celou rodinu Meryl Streep, která v těchto dnech oslavila krásné životní jubileum. Je nutností dodat, že ač se věk u dam neprozrazuje, Meryl by nikdo sedm křížků rozhodně nehádal. Zajímavé také je, že si Meryl na začátku své kariéry nevěřila a považovala se za nehezkou. Nyní si stojí za názorem, že nejdůležitější je vnitřní krása a i to se snažila vštípit svým dcerám. Každá z nich zdědila něco ze vzhledu své matky a všechny tři jsou velmi charismatické dámy.