Do vínku

Melanie Griffith se narodila už v roce 1957 do herecké rodiny. Tippi Hedren byla herečkou a Peter Griffith úspěšným producentem. I když měla mít cestu ke hvězdám dlážděnou zlatými schůdky, rozvod rodičů jí cestu za hereckou kariérou hodně zkomplikoval.

V pouhých čtrnácti letech se bláznivě zamilovala do Dona Johnsona a krátce po svých osmnáctých narozeninách se za něj v Las Vegas provdala. Z láskyplného opojení ji vytrhl rozvod, který se konal jen šest měsíců po svatbě. V roce 1981 se provdala za Stevena Bauera, se kterým má syna Alexandera, ale ani tento svazek nebyl věčný a k expiraci došel po šesti letech.

Skutečnost, že je ve svých 26 letech ambiciózní herečka dvakrát rozvedená a s dítětem na krku, ji přivedla na scestí a ona objevila "kouzlo" alkoholu. Paradoxně to byl opět Don Johnson, kdo jí ukázal cestu z bludného kruhu. A tak se znovu objevují bok po boku a vzájemně se podporují v boji s démony, uklidňujícími léky a lahví skotské. Svou podruhé nabytou lásku demonstrovali svatbou a rodinu rozšířili o dceru, Dakotu Johnson. Vypadalo to na klidnou plavbu životem, ale Don přestal závislosti na prášcích zvládat a na obzoru se objevil hollywoodský seladon Antonio Banderas.

A tak bylo na další divokou etapu zaděláno! Manželství s Johnsonem bylo ukončeno v únoru 1996, svatba s filmovým Zorrem se konala v květnu a v září už vítali na svět společnou dceru Stellu. Časový management rozhodně není Melaninou devizou!

Královna nominací

Melanie se před kamerou objevila poprvé v devíti měsících v reklamě a první velkou roli získala díky odvaze natočit nahé scény ve filmu Noc postupuje.

Zlom přišel v roce 1988 s filmem Podnikavá dívka. Získala Zlatý globus a nominaci na Oscara. Už to vypadalo, že se zrodila hvězda, přichází dívka bez zábran, múza režisérů a krotitelka hereckých bouřliváků. I když se může chlubit nominacemi na cenu BAFTA i Emmy, nikdy je neproměnila a poctivě je vyvažuje Zlatými malinami, které se rozdávají v předvečer předávání zlatých sošek. Tam její jméno figurovalo mnohem častěji, ať v hlavních nebo vedlejších rolích. A její dcera Dakota, která se proslavila díky triologii "Padesát odstínů", v neslavném trendu prozatím pokračuje.

Nikdo na obzoru

Od rozvodu s Banderasem, kterého nemusela vytěsnit jen ze svého srdce, ale i z kýčovitého tetování na pravé paži, se po jejím boku neobjevuje žádný muž. Nejvíce času tráví se svými dětmi, hlavně s Dakotou, která se zuby nehty drží mezi hollywoodskou smetánkou. S přibývajícími vráskami nebojuje mladším milencem, ale častými návštěvami plastického chirurga. Snad přijde zajímavá filmová nabídka dřív, než ztratí cit v obličeji jako třeba její Marcia Cross.