Jako na houpačce

Melanie Griffith se narodila v roce 1951 v New Yorku. Manželství jejich rodičů nebylo idylické a brzy se rozvedli. Oba šli svou cestou, a tak Melanie vyrůstala v obležení mladších a nevlastních sourozenců. V pouhých 18 letech se v Las Vegas provdala za svou první lásku Dona Johnsona, ale manželství trvalo směšných šest měsíců. Záhy po rozvodu zakotvila Melanie v náruči Stevena Bauera a porodila mu syna Alexandera. I tento muž se jí ale zajedl. Než hledat nový materiál, dala ještě jednu šanci svému prvnímu muži. S ním má dceru Dakotu, která se nakonec vydala ve šlépějích své matky a krůček po krůčku dobývá Hollywood. Šest let útrap a přihlížení závislosti na alkoholu a drogách bylo na Melanii až až. V únoru dala Johnsonovi sbohem a v květnu už stála před oltářem se slavným svůdníkem Antonio Banderasem. Devatenáct let dlouhé manželství vypadalo, že je zalité sluncem, v roce 2015 přišel rozvod.

Klapka! Jedem!

Melanie pocházela z herecké rodiny, i když úspěchy by se daly spočítat na prstech jedné ruky. V pouhých 9 měsících se dostala do reklamy, ale jako dítě se nedokázala více prosadit. To prolomila až díky několika nahým scénám ve filmu Noc postupuje. Díky svému půvabu získala kýženou pozornost a před Melanií se začal rozpínat červený koberec.

Jednou podala výkon hodný nejvyšších ocenění nebo nominací na zlatou sošku, jindy byla žhavou kandidátkou na Zlatou malinu.

Poslední roky je její herecká kariéra v útlumu, podporuje své tři děti, užívá si svobody a bojuje s přicházejícím stářím. Povislý krk, strnulý úsměv a tváře vypnuté k prasknutí k sobě moc nepasují a půvabné dívce z Lolity se už téměř nepodobá, ale je to stále ta spontánní a veselá Melanie, která se nebojí mužů, alkoholu ani chirurgických jehel.

V srdci Aspenu

Před nelítostnými novináři, kteří několikrát cupovali její život na kusy, se Melanie ukrývala ve srubu v horách. Na jedné straně je to dům plný tradičního zpracování a masivního nábytku, na straně druhé z každého koutu dýchá luxus a peníze. Nechybí mohutný krb, kožená křesla, kožešinky, vysoké postele a výhled, který bere dech. Dům se jí ale omrzel, stejně jako muži. A tak je v nabídce za čtyři miliony dolarů. Za klid, ticho a soukromí se dnes zrátka platí zlatem!