Kdo by si nepamatoval scénu, kdy se šokovaný byznysmen Wendell Armbruster snaží zachránit alespoň pár centimetrů nahoty své nečekaně bezprostřední partnerky Pamely, na ostrůvku, který právě míjí loď plná odvázaných námořníků? V zoufalství jí přikryje ňadra párem mokrých ponožek. Sami diváci jim přisoudili titul „nejvíc sexy filmové ponožky“. A jejich nositelem byl neodolatelný Jack Lemmon.

Tato komedie se urputně vrací na naše obrazovky snad každý rok. Juliet Mills i dnes počítá s tím, že dřív nebo později se novináři na „její Pamelu“ určitě zeptají. S popularitou se naučila žít už jako malá, otec John Mills patřil k vynikajícím britským hercům, matka, Mary Hayley Bell, byla dramatička, o pět let mladší sestra Hayley je také herečka stejně jako nejmladší bratr Jonathan. „Mít jiné povolání snad ani nešlo. Vídali jsme tátu na jevišti, chodili za ním na natáčení a věděli, že chceme dělat to samé. Já jsem od 16 let hrála divadlo, sestra Hayley chtěla spíš filmovat. Strašně rády spolu pracujeme,“ říká herečka.

Souběžně s filmováním a divadlem se vrhla do seriálů, což jí vydrželo dodnes. Objevila se v detektivkách (mj. v sériích To je vražda, napsala!, Columbo, Sherlock Holmes), proslavila ji titulní role v seriálu Chůva a profesor, devět let hrála v soap opeře Vášně…

Divadlo jí přineslo celoživotní lásku, třetího manžela Maxwella Caulfielda. Tento atraktivní muž je o 18 let mladší, přesto manželství funguje skvěle už 39 let, vychovali spolu syna Seana a dceru Mellisu, které měla Juliet z předchozích svazků. V roce 2015 s manželem a sestrou absolvovala se slavnou americkou komedií Legendy! úspěšné turné po Austrálii. A s hraním rozhodně nekončí.