Nová epizoda populární kuchařské show MasterChef Česko představí divákům jednu z nejobávanějších výzev celé soutěže. Je to vaření beze zbytků, tedy zero waste. Kuchyně, která je nejen současným světovým trendem, ale zároveň nás vrací ke kořenům. Soutěžící všech řad se této výzvy bojí stejně jako pečení několikapatrových dortů. Vaření beze zbytku znamená také to, že soutěžící musí pracovat s celým zvířetem či zeleninou.

Zvířecí hlava soutěžící vyděsí

Nejobávanější jsou hlavy a vnitřnosti. Nejmladší soutěžící Sabina nezvládne střet s ovčí hlavou. „Já jsem ještě nic takového asi neviděla,“ říká plačící Sabina. „Tohle je přesně o tom respektu, který v té kuchyni je. Spousta lidí si myslí, že jen tak rostou a objevují se v supermarketech zatavený v těch pytlících. Já vím, že tohle není příjemný, ale je to přesně ta věc, kterou si každý z vás musí uvědomit. Nikdo z nás nechce, aby to zvíře zemřelo jen tak,“ podpořil hroutící se Sabinu i Přemek Forejt.

Všichni tři porotci MasterChef Česko jsou na plýtvání surovinami alergičtí: „Plýtvání a neúcta k jídlu. Na tom se shodneme všichni tři a myslím si, že fanoušci MasterChef Česko to potvrdí. Zvíře i rostliny si zaslouží slušné a pokorné zacházení,“ potvrzuje i Přemek Forejt, jehož kuchyně je formě zero waste asi úplně nejblíže.

Zvládne Sabina ze zvířecích hlav uvařit, nebo opustí kuchyni MasterChef Česko?

video
Je nám líto, ale vložené video již není dostupné.