Ve finálové desítce se Marek Ciler zapsal jako Celer. Tuto přezdívku poprvé použil Přemek Forejt, když si sympatický mladý kuchař právě tuto kořenovou zeleninu vybral v prvním kole pro svou polévku. Jak ale pro Kafe.cz prozradil, má pro něj mnohem hlubší podtext.
“Celé dětství mi tak hanlivě říkali ve škole a tehdy mě to štvalo. Tady v MasterChefu to bylo poprvé, kdy mi tak někdo řekl a myslel to pozitivně. To mi udělalo radost,” usmíval se při rozhovoru Marek Ciler, který si podle svých slov na vztahy v zákulisí obecně nemůže stěžovat.
“Musím říct, že produkce z nás byla trochu nešťastná, protože pochopitelně chce drama, ale my jsme spolu po natáčení všichni chodili na jídlo jako kamarádi. Když s těmi lidmi trávíte hodně času, je to v podstatě jako na táboře. Jste tam dva, tři měsíce, takže to pochopitelně svádí i k těm táborovým láskám. Chvílemi jsem si až nebyl jistý, jestli jsem v MasterChefu, nebo na Love Islandu,” zavtipkoval Marek Ciler.
Přestože nevyhrál, vnímá svou účast jako pozitivní zkušenost a věří, že zkušenosti, které zde získal, se mu jednou budou hodit. “Naučil jsem se úplně jinak přemýšlet o surovinách. Normálně je to tak, že si člověk koupí kuře a využije z něj možná tak prsa a stehna. Tady jsem se ale dověděl, z čeho se dá udělat vývar, z čeho nádivka, zkrátka jak využít ze surovin co nejvíce,” vysvětlil nadějný kulinářský talent s tím, že si myslí, že právě tohle je věc, kterou si ze sledování mohou odnést i diváci.
Co se mu v oblíbeném kuchařském klání stalo osudným? Podle jeho názoru to nebyl ani tak nedostatek kuchařských dovedností, jako spíš shoda náhod. “Ze svých posledních dvou jídel jsem měl paradoxně skoro nejlepší pocit. Ale v této řadě se sešlo skutečně mnoho dobrých kuchařů, a tak bylo těžké konkurenci ustát. Vaz mi nakonec nezlomil celerový dezert, kterého jsem se bál, ale asi to, že jsem si vylosoval špatný, příliš malý nůž,” uzavřel sympatický kuchař pro Kafe.cz.