V dalším dílu MasterChef Česko si účastníci kuchařského klání vyzkouší práci s rybami, což bude pro některé složitý oříšek. Už samotné filetování totiž není zrovna jednoduché. "Zaměříme se na surovinu, která se v našich jídelníčcích objevuje sporadicky, i když v tom mém hraje rozhodně prim," uvede dnešní výzvu Jan Punčochář, který je velikým milovníkem ryb, a proto bude mít na pokrmy od soutěžících vysoké nároky.
Většina kuchařů se výzvy obává už proto, že s danou surovinou sotva přišla do styku. "Na ryby se vůbec netěším, s rybami nespolupracuji," vysvětluje Milan, který v dětském domově neměl příliš šancí si z ryb zavařit. "Ryby mi přijdou jako velmi nezáživná surovina celkem bez chuti a zápachu. Takové prasátko mě vzrušuje podstatně víc," tvrdí Martin. To, že soutěžící nemají k rybám právě nejkladnější vztah, se ukáže hned během poznávání jednotlivých druhů.
Chyť mě, když to dokážeš
Rozlišit jednotlivé ryby podle vzhledu je pro amatérské kuchaře nelehký úkol, proto na balkon postoupí pouze malá část z nich.
Zbývající účastníci musí sáhnout po vařečkách a pustit se do přípravy tříchodového menu složeného ze studeného předkrmu, polévky či teplého předkrmu a hlavního chodu.
A aby neměli vaření příliš snadné, budou tentokrát bojovat mezi sebou o čas. Kuchařská výzva se totiž ponese v duchu hesla "Chyť mě, když to dokážeš", takže adepti na vyřazení se budou moct vzájemně připravit o cenné minuty. Kdo si v rybí výzvě povede nejlépe a komu se nepodaří přesvědčit hvězdnou porotu ve složení Jan Punčochář, Přemek Forejt a Radek Kašpárek? To diváci zjistí už ve středu ve 20:20 na TV Nova, nebo už nyní na Voyo.
Po venkovní výzvě se kuchaři opět utkají v kuchyni Masterchefa