Poprvé na sebe výrazně upozornila v roce 1963 jako laureátka festivalu mladých talentů Zlatá desítka ve Štětíně, následovaly další festivalové úspěchy.

Kdysi koncertovala s českou skupinou Rebels a k Čechům má dodnes blízko, nějaký čas dokonce žila v Praze. Na svém kontě má desítky alb v polštině, ale i češtině, němčině a dalších jazycích. Doma byla oceněna prestižní medailí Gloria Artis za celoživotní zásluhy o kulturu. Dodnes ji nesmírně nabíjí plné hlediště. „Jsou tam babičky i jejich vnuci,“ usmívá se a zdůrazňuje, že se nikdy nebránila ničemu modernímu.

Za důležitou součást své práce proto považuje komunikaci s fanoušky. Je aktivní na sociálních sítích, na dotazy se snaží odpovídat co nejrychleji.

Se svou kariérou může být nadmíru spokojená. „Snažím se plnit si své sny,“ říká. Nemá přitom na mysli jen zpěv, ale i svou autobiografii, na které jí velmi záleželo. Ohlas byl velmi pozitivní, z čehož měla obrovskou radost.

Zkušeností má sice na rozdávání, ale jsou věci, ze kterých má stále trému. Patří mezi ně třeba komornější koncerty. „Když zpívám pod širým nebem před několika tisícovkami diváků v rámci nějaké slavnosti, jsem klidnější, protože lidé nepřišli jen na Rodowicz a zpravidla nevěnují tolik pozornosti detailům, jako co mám na sobě nebo jestli jsem nepřibrala,“ vysvětluje.

Často zasedá v porotách televizních talentových soutěží, věnuje se charitě, proslula jako fotbalová fanynka. Loni se v televizi „obula“ do hvězd typu Lewandovského, když Poláci vypadli ve čtvrtfinále ME s Portugalci, pozdějšími vítězi celého turnaje. Nezamlouvala se jí totiž fyzička polského týmu. Tak trochu do toho opravdu mohla „vidět“, protože kdysi byla nadějnou atletkou a studovala akademii tělesné výchovy. V souvislosti s fotbalem se dočkala i velkého mezinárodního úspěchu, když její Football se objevil na pátém místě žebříčku amerického časopisu Billboard v kategorii písní napsaných v souvislosti s fotbalovým mistrovstvím světa.

TAK ŠEL ČAS

1945 - Narodila se 8. prosince.

1967 - Získala první cenu na festivalu studentských písničkářů v Krakově.

1970 - Vydala první desku.

1980 - Začala vystupovat s kapelou Gang Marcela, nyní zpívá s vlastní doprovodnou skupinou.

1989 - Velký úspěch sklidila v Číně.

2017 - Ze dvou manželství má tři děti. Některé z jejích hitů se proslavily také v podání našich zpěváků, jako třeba Kůň bílý a Markétka, jež přezpívala Marie Rottrová.