Když vlezl po kúře na váhu, ručička se zastavila na sto kilogramech, ubylo mu pětadvacet kilo špeků a postava se rozjasnila a na své si přišlo i estetické hledisko.

Prostě stal se z něj zase sekáč. Ovšem život často neběží jen v těch správných kolejích. Martina Kafe.cz zastihlo před nedávnem v O2 universum hale na festivalu chutí, kde přetékaly stoly nejrůznějšími laskominami.

A tak jsme se ho zeptali, zda přišel testovat dobrůtky a díky nim ještě znovu trošku zakulatit exteriér do očekávaných zimních plýskanic. Prostě zase něco přibrat.

„Jsem tu, protože jídlo a vaření mám strašně moc rád. Moderoval a účastnil jsem se mnoha pořadů, kde se vytvářely nejrůznější pokrmy. A tahle libůstka mi zůstala, proto jsem dorazil i sem, jelikož se tu prezentuje řada restaurací, které jsou dobrým jídlem vyhlášené a něco by se dalo pochytit a využít v domácí kuchyni,“ radoval se.

„Tady nenarazíte na matlaly a neumětely, ale jen na kvalitu, takže je na co zírat a co si nastudovat,“ s úsměvem vysvětlil Martin.

Jak jsme v úvodu řekli, zhubl jste pětadvacet kilo, ovšem pardon. Nešálí-li nás zrak máme pocit, že i když jste tady jen na téhle akci zobal poskrovnu, tělo se trošku viditelně přeci jen zaoblilo. Nebo se mýlíme?

„Ale vůbec ne, zrak máte v pořádku. Je to tak, ale není to z dneška, že bych se cpal. Přibral jsem skutečně na váze, a to deset kilo. Ovšem nebylo to nezřízeným žracím životem,“ vysvětloval.

„Pořád dodržuji stravovací návyky z minula, ale v podstatě ze zdravotních důvodů. Loni v srpnu jsem musel podstoupit operaci nohy, přesněji řečeno palce u nohy, což mne hodně vykolejilo,“ přiznal herec.

„Byl jsem zvyklý chodit pravidelně na delší procházky s pejskem, běžně se hýbat, samozřejmě hrát, ale bolesti byly tak velké, že prostě pohybové aktivity nešlo provozovat. Proto operace a teď se pozvolna zase dostávám do formy a těším se, že se zase na tu svoji předoperační váhu dostanu. A tvrdím, nebude to dlouho trvat, jsem pořád, matematicky řečeno v hubnoucím patnáctikilovém plusu,“ uvedl s úsměvem herec a moderátor.

Když už jsme tady mezi exkluzivními lahůdkami, které potěší žaludek i ducha, co vy, jako kuchtík si střihnete, když dostanete chuť?

„Já jsem vždy měl v oblibě a s chutí vytvářel a vytvářet nepřestanu odborně řečeno brynzové halušky s vyprážanou slaninkou. To je má vlajková loď a tím potěším nejen sebe, ale i rodinu a přátele,“ uvedl.

No a nepohrdnu třeba ani rybou. Takže suma sumárum už jsem toho na sebe napráskal dost a jdu si ještě jednou omrknout, co nového tu profi kuchtíci připravili,“ uzavřel povídání Martin Zounar a volným tempem se ztratil v davu.

Související články