V mládí se pyšnil vypracovanou postavou a fanynky mu padaly k nohám. S přibývajícím věkem ale u Martina Zounara začala přibývat i kila. V důsledku špatné životosprávy a takřka žádného pohybu se nakonec dopracoval až k obezitě. Se svou váhou se snažil různě pracovat, ale všechny jeho pokusy vždy selhaly. Až pak si uvědomil, že svůj boj sám rozhodně nevyhraje, a rozhodl se vyhledat pomoc odborníka.

Správný směr mu ukázal až obezitolog

Že jeho váha není zdravá, Martin Zounar dobře věděl. Stejně tak chápal důležitost příznivého životního stylu. Nevěděl ale, jak začít a hlavně změnu udržet. Vyhledal proto odborníka. „Vážení a milí, tento týden jsem udělal jeden důležitý krok. Poprvé v životě jsem kvůli své obezitě navštívil specializovaného lékaře. A musím říct, že nechápu, proč jsem to neudělal dřív,” zveřejnil Zounar statečně v březnu letošního roku na sociální síti.

„Vím, jsem teprve na začátku a bude to určitě běh na dlouhou trať, ale už teď z toho mám dobrý pocit,” dodal ještě a vydal se na svou cestu za vysněnou postavou. Výsledky na sebe pak nenechaly dlouho čekat.

Kila rychle padají

Jen o měsíc později se už představitel Boba Švarce z oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 radoval z prvních shozených kilogramů. „Tak už je to měsíc, co jsem se tady přiznal ke své obezitě a začal jsem ji řešit s lékaře, přesněji začal jsem se léčit, protože obezita je nemoc. A upřímně říkám, že mě tahle cesta baví,” popisoval herec svůj současný stav.

„Nemám stres, nemám potřebu žádných odměňovacích dnů, cítím se dobře, začalo se mi lépe spát, přestal jsem i občas chrápat, a navíc kila postupně mizí, už jich mám dole pět,” radoval se Zounar. Nejvíce byla ale jeho proměna znatelná na snímku z července. Martin Zounar vypadá skvěle a za své snažení sklidil poklonu i od mnohých hereckých kolegů.