Martin Dejdar v sobě skrývá desítky podob. Od své první hlavní role ve filmovém muzikálu Šakalí léta ušel dlouhou cestu. Představil se ve filmu Učitel tance, za který dokonce získal Českého lva, v pohádce Dešťová víla, v komedii Pánská jízda, v seriálu Zdivočelá země a v sitcomu Comeback. Každý divák si s ním najde to svoje.

Pomocná ruka

Finanční záležitosti rodiny tížily dlouhé roky jen Dejdara, tomu je teď ale konec. Zbytek rodiny už se přesunul z USA do Čech a ruku k dílu přiložila i hercova manželka Daniela (49). Vystudovaná právnička začala mim ojiné pracovat pro nadační fond Kapka naděje a je zapojená do spousty zajímavých projektů.

Pryč z dohledu

Po fiasku s filmem Panství z roku 1999, na kterém se podílel jako herec i koproducent, zůstaly Dejdarovi milionové dluhy. Ty splácel několik let. Je paradox, že zrovna takové trable jeho rodinu ještě více stmelily. Hlavním důvodem k jejich odchodu za oceán ale byla zoufalá potřeba anonymity. V půlce léta se rozhodli a o deset dnů později už bez jasného plánu letěli. Médiím se Dejdar svěřil až po třech letech. Všichni byli z pozornosti novinářů vyčerpaní a syna ve škole dokonce šikanovali. Útěk na slunnou Floridu byl nevyhnutelný. Teď už se ale Matěj (21) snaží rozjet hokejovou kariéru v Kanadě a Sára (14), která je Dejdarovou věrnou kopií, nastoupí na střední školu v Čechách.

Být stále mlád

Dnes sice slaví herec už pětapadesáté narozeniny, ale díky dabingu zůstává už téměř třicet let v kůži nevyzpytatelného Barta Simpsona z oblíbeného seriálu. S jiným hlasem si ho diváci ani neumí představit. Stejně dobře mu sedí i role herce a komika Jima Carreyho.

V galerii najdete důkazy, že se herec sportu opravdu nebojí.