Kdyby nebylo nové role v muzikálu Kat Mydlář (uvádí Divadlo Broadway), možná by Marta jela léčit bolavé srdce zase na druhou stranu: přes hranice do Německa, kde má pořád spoustu práce se svou skupinou Die Happy i na jiných projektech. Jenže jednak tady ta krásná role Dorotky je a jednak Martu drží rodné kořeny mnohem pevněji, než by si dřív možná sama pomyslela. Za ty dva roky vybudovala zázemí, navázala nová přátelství a oprášila stará. Ráda jezdí za tátou a jeho rodinou do Jevan a v bytečku, který si pronajala v Praze, se cítí dobře. Jen ta minulá láska nevyšla. „Nepotkali jsme se ve správnou dobu a za správných okolností,“ říká k rozchodu s producentem Viktorem Mrázem. Víc už ani slůvko, protože jak všichni víme, čerstvé rozchody prostě bolí.

Už se vám podařilo přesunout všechny své osobní věci z Německa sem?
Ne, kdepak. To se mi asi ještě dlouho nepodaří, protože mám u své bývalé tchyně – se kterou jsem vždycky báječně vycházela – tuny knížek. A na půdě krabice se všemi věcmi ze školy, veškeré staré fotografie plus všechny věci, které jsem si přivezla z pobytu v Americe. Je toho spousta. Všechno přestěhuju, až budu vědět, že mám domeček, kde alespoň chvíli zůstanu. Teď nemůžu říct, co se mnou bude, kde se třeba za pět let ocitnu.

Máte vnitřní pocit, že už byste ráda zakotvila?
Určitě. Ten mám v sobě pořád silnější. Vezměte si, že jsem sedmnáct let věčně v letu, cestuju prakticky neustále. Typický domov vlastně nemám. Doma říkám svému bytu, teď zrovna jsem se stěhovala o podlaží výš ve stejném baráku. Ale opravdový domov to není. Zatím je to životní provizorium. Domov zkrátka říkám prostoru, kde znám všechny věci.

Která z těch věcí s vámi procestovala všechny „štace“ a stěhujete ji neustále? Co byste popadla, kdyby náhle hořelo?
Když nepočítám, že bych se honem snažila zachránit svoje pejsky, tak bych v případě náhlého požáru popadla samozřejmě napřed fotky a počítač. Jinak stěhuju s sebou křížem krážem i většinu nábytku, na kterém lpím. Například svoji postel. (úsměv) Nebo židle! Ty jsem si koupila, když jsem poprvé vydělala alespoň nějaké peníze zpíváním, k těm mám osobní vztah, ty se mnou musí vždycky. Nicméně první věc, kterou udělám, když se přestěhuju, je, že rozvěsím obrázky. Hlavně fotky svých nejmilejších.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Vlasta.