Sympatická moderátorka Markéta Fialová se narodila 5. února 1971 v Praze. Vyrůstala spolu s rodiči a mladší sestrou v Praze. Svou žurnalistickou kariéru započala ještě před studiemi na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Pracovala jako redakční elévka v oddělení vědy a techniky v deníku Mladá fronta. V průběhu studií oboru Mediální studia přispívala do pražského Večerníku a Lidových novin, menšími fejetony také do společenských časopisů.

Před televizními diváky debutovala na tehdejší TV Premiéra (dnes TV Prima), kde působila v letech 1993–2001. V té době se potkala s Alexem Zajícem, kterého si později vzala za muže. V roce 2001 se jim narodila dcera Alma a o tři roky později druhá dcera Emma. Po první mateřské na chvíli zakotvila do České televize na pozici dramaturgyně a reportérky investigativního pořadu Fakta. Absolvovala také několik zahraničních stáží, např. u německé RTL. Krátce po narození druhé dcery začala pracovat pro televizi Nova a s Karlem Voříškem, kde vytvořili novou dvojici moderátorů hlavních večerních zpráv. Společně také uváděli oblíbený magazín Víkend. Na počátku nové kariéry vážně onemocněla, ale i přes těžkou nemoc zůstala aktivní a stala se velmi úspěšnou. Dnes je naštěstí nemoc překonána.

Když v roce 2012 odešel Karel Voříšek z televize Nova kvůli nařčení spolupráce za minulého režimu s StB, stala se Markéta Fialová první moderátorkou, která uváděla Televizní noviny sama. Od roku 2014 se stala hlavní tváří publicistického pořadu Střepiny. V roce 2019 oznámila po čtrnáctiletém loajálním působení na Nově přestup na stanici CNN Prima News, kde se na jaře 2020 stane stěžejní postavou nového zpravodajského projektu.

Markéta Fialová je jednou z patronek společného projektu Nadace Nova a Konta Bariéry „Spolu proti bariérám“. Kromě toho podporuje charitativní projekty zaměřené zejména na hematologická a onkologická onemocnění. Sama se od osmnácti let potýká s těžkou nemocí krvetvorných buněk – myelodysplastickým syndromem.

Své soukromí si Markéta střeží, rodina je pro ni alfou i omegou. Mezi její koníčky patří cyklistika, turistika, lyžování a golf, který se naučila na oplátku kvůli manžela, on se naučil zase lyžovat.