Surf pro životní rovnováhu

Marisa Lee Bertetta se narodila v americké Kalifornii (začátkem srpna 1978) a její oslnivá tvář a nádherné míry, do kterých rychle dorůstala (měří 173 centimetrů, 87-58-89), neušly dvěma italským „scoutům“ – hledačům krásek pro modeling. Marise bylo tehdy šestnáct a seděla právě v jedné sanfranciské kavárně… Navzdory konzervativním názorům své matky si naplánovala několikaměsíční pobyt v Itálii a brzy se objevila na titulu prvního čísla časopisu Perfect 10.

I když se její fotostory objevovaly v dalších vydáních, start vzhůru, až k metě topmodelky, Marise zajistilo až focení s módním fotografem Mario Testinem na začátku nového století. Testino jí v době, kdy navštěvovala školu surfingu (patří kromě boxu, volejbalu, fotbalu nebo jízdě na Harley Nightsister k jejím velmi oblíbeným sportovním aktivitám), nabídl spolupráci.

A pak už šlo všechno ráz na ráz: Marisa se objevila ve Vogue, modelce patřila prestižní titulka ve Sports Illustrated. Fotograf ji zachytil – jak jinak, než na mořských vlnách. Marisu si oblíbil Glamour, Cosmopolitain i Maxim, v jeho tradičním žebříčku „Hot 100“ se usadila Marisa Miller na prvním místě, když v roce 2008 „porazila“ mimo jiné i Scarlett Johanssonovou. Přitažlivé na modelce je dobře formované sportovní tělo podpořené sexappealem. Jak sama tvrdí, nejlépe se fyzicky a psychicky cítí, když může denně surfovat…

Podprsenka za miliony!

Není divu, že si blonďaté vnadné krasavice všiml brzy Tommy Hilfinger, Guess a také prvotřídní značka Victoria's Secret - v roce 2007 se objevila poprvé v televizní kampani. Na proslulé přehlídce (2009) předváděly desítky modelů na jednom mole Heidi Klum, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes nebo Miranda Kerr. Nejdražší skvost, podprsenka v hodnotě tří milionů dolarů, měla předvést Heidi - ale vzhledem k nedávnému porodu jí přesně nesedla. Vzácný kousek předvedla nakonec právě Marisa - snová podprsenka je totiž posetá tisícovkami briliantů v barvách šampaň a koňak. Snímky milionového prádla s harlekýnským designem a názvem Fantasy Bra na modelčině nádherném těle rychle obletěly svět.

Není divu, že si ji Victoria Secret zavázala i na další sezony, nejen pro svou sportovní kolekci. Marisa je v posledních letech všude, kde se prezentuje prvotřídní móda, dalo by se říct, že je právě na vrcholu své slávy. A podle usilovnosti, s jakou navštěvuje fittness centra, se své senzační pozice ve světě modelingu vzdát nechce.

Žena mnoha rolí…

Marisa Miller nepřestává překvapovat svými dalšími činnostmi, nejen, že hraje občas v televizních seriálech, ale stala se mluvčí značky Harley Davidson v době stého výročí manufaktury. Také se věnuje charitě, pomáhá obětem hurikánu Katherine, od roku 2009 je ambasadorkou ve společnosti American Cancer Society. Surf skutečně do profesního i privátního života modelky neodmyslitelně patří, dokonce se při surfu zamilovala - do jednoho z přívznivců tohoto sportu - a v roce 2000 změnila své dívčí jméno na Miller. Jméno si ponechala i po rychlém rozvodu se svým manželem hned po dvou letech. Druhé „ano“ řekla americkému hudebnímu producentovi a manažerovi talentů Griffinu Guessovi o čtyři roky později.

KAFE.cz zjistilo

  • Podle časopisu Forbes jsou reklamy, na kterých se objeví Marisa Miller, velmi úspěšné – podle zvýšeného prodeje produktů…
  • Půvaby modelky oceňují její fanoušci na celém světě, mezi největší patří vojáci. Těm se zalíbila Marisa na speciálním plakátě s vojenskou tematikou, líbí se jim také, jak podporuje jízdu na Harleyi a umí na reklamě vychutnat chuť pravého chlapského pití, tradičního rumu Captain Morgan.
  • Nezaměňujte modelku za podobná jména, která se vyskytují v americkém showbyznysu: za zpěvačku Marissu Lee Miller nebo za herečku Marisu Miller.
  • Podle amerického časopisu Pop Brunch patří mezi 30 nejkrásnějších žen světa.