Rty

Bez červených rtů si herečku představí jen málokdo. Nešlo o jeden odstín, který ji padnul, ale o složitou kombinaci rtěnek a konturovacích tužek. Do koutků se nanášely tmavé barvy, do středu rtů ty nejsvětlejší. Tak docílila optického klamu. Nakonec rty orámovala tmavou konturkou a přetřela leskem.

Oči

Greta Garbo (84), vlastním jménem Greta Lovisa Gustafsson, byla pro Marilyn Monroe velký vzor nejen jako herečka, ale nechala se inspirovat i její krásou. Celé oční víčko až po obočí včetně vnitřního koutku oka pokrývala světlým stínem a vytvořila tak efekt rozzářeného pohledu.

Linky

Marilyn milovala kočičí linky, ale potřebovala k tomu čtyři barvy - černou, hnědou, červenou a bílou. Základ byl z tmavých odstínů. Bílou barvou nakreslila drobný trojúhelníček do vnějšího koutku a oči se na pohled zvětšily. Díky červené tečce ve vnitřním koutku působilo bělmo bělejší.

Řasy

Tajemství podmanivého pohledu tkví v umělých řasách. Štětinky ale Marilyn rozstříhala na malé kousky, zkrátila je na poloviční délku a lepila po jedné. Jedině tak docítila přirozeného výsledku.

Pleť

Herečka měla světlou pleť. Aby dosáhla šťavnatých líček, musely se lesknout. Tehdy nebyly rozjasňovače k mání, a tak vzala zavděk obyčejnou vazelínou nebo kokosovým olejem, který tváře zjemnil a vyživil.

Tvář

Vizážista Marilyn Monroe Allan Snyder (79) začal jako první ve svém oboru využívat kouzel stínování. Na špičku nosu nanášel malé množství růžové tvářenky. Herečka se tak mohla chlubit na pohled krátkým a malým nosíkem. Ve skutečnosti ale dokonalý zdaleka nebyl.