Královna hitů

Její píseň All I Want For Christmas Is You se stala legendou, hraje se téměř po celém světě a ke konci roku dosahuje téměř 200 milionů přehrání. Vznikla už v roce 1994 a dodnes vydělává. Jen z licenčních podílů má zpěvačka každý rok 11 milionů korun na lusknutí prstu. Za sebou nechala i takové hitovky jako Wonderful Christmas Time Paula McCartneyho (77) a Last Christmas skupiny Wham!.

Během koncertu v Las Vegas na konci roku 2019 s ní dokonce získala rovnou tři zápisy do Guinessovy knihy rekordů.

  • Největší sváteční americký hit
  • Nejstreamovanější skladka na Spotify během 24 hodin (přes 10,8 milionů)
  • Nejvíce týdnů v britské hitparádě TOP 10

Na kontě má i řadu coververzí a neodolal jí Justin Bieber (26), Demi Lovato (27), Ariana Grande (26), John Mayer (42), The Roots nebo My Chemical Romance.

Původní klip byl prudce amatérský a Mariah oblečená ve vánočním kostýmu řádila ve sněhu se psem a tehdejším manželem Mottolou. Existuje ale i černobílá verze, která je stylizovaná do šedesátých let minulého století.

Ceněná

Proslýchá se, že vedle Gwyneth Paltrow (47) a Jennifer Lopez (50) patří Mariah Carey k nejpovýšenějším ženám Hollywoodu. Sama sebe si cení a nohy si po vzoru kolegyň nechala pojistit na závratnou miliardu dolarů. I muži musí sáhnout hluboko do kapsy. Toho si byl australský miliardář James Packer (52) vědom a dal jí pětatřicetikarátový diamant v hodnotě deseti milonů dolarů.

Ne/vkus

Mariah Carey proslula svým nevyzpytetelným stylem, který postrádá pravidla i soudnost. Bez výstřihu, rozparku a třpytek nedá ani ránu. Zpěvačka celý život bojuje s kilogramy, ale šatník mu nikdy nepřizpůsobila. Na přebaly svých alb se nechá vždy graficky upravit tak, aby vypadala štíhlá a vyretušovaná. Porovnání oficiálních fotografií a skutečností během koncertu kolují po internetu už několik let. Nyní je ale v životní formě a vedle svého tanečníka a partnera Bryana Tanaky (36) má postavičku jako lusk.

Kolem zpěvačky se rojí i spousta neznámých a její výroky patří k těm nejhloupějším široko daleko.

  • Neví se, jestli se narodila na konci března roku 1969 nebo 1970.
  • "Když se dívám na televizi a vidím všechny ty hladovějící děti na celém světě, nemůžu si pomoct a pláču. Myslím, že bych byla ráda taková jako oni, ale ne se všemi těmi mouchami."

V galerii se můžete přesvědčit, jak proměnlivý je šatník Mariah Carey.