V uplynulých týdnech totiž bylo zpěvaččino jméno popotahováno světovými médii v souvislosti s její starší sestrou Alison (50), jíž osud nastavil docela jinou tvář než v přepychu se koupající Mariah. Alison je podle mínění lékařů na konci své životní cesty, rakovina jater v posledním stádiu a do toho virus HIV v krvi jí prý nedávají žádné naděje.

Cesty slávy a pádu

Cesty obou sester se rozešly už dávno. Rodiče se rozvedli, když benjamínkovi Mariah byly tři roky a prvorozené Alison jedenáct. Zatímco nejmladší holčička s prostředním bráškou Morganem zůstali u matky, Alison šla bydlet k otci.

Byť její kariéra je opravdu strmá a Mariah se může pochlubit hlasem o rozsahu pěti oktáv, zažila také drsné pády, nenaplněné komerční ambice některých alb a v neposlední řadě první nevydařené, údajně hodně surové manželství s producentem Tomym Mottolou, jenž ji objevil jako mladičkou sboristku potácející se po nočních podnicích. V roce 2001 se nervově zhroutila a skončila v péči psychiatrů.

„Novináři si dokonce vymysleli, že jsem měla ovázaná zápěstí, protože jsem chtěla spáchat sebevraždu. Takový nesmysl! Nejdřív jsem je chtěla žalovat, ale pak jsem si řekla, že to nemá cenu. Každý příběh se přece na sklonku dne vytratí a nikdo se už o něj nestará.“

Doufá snad Mariah, že se stejně zapomene i na osud její sestry?