Marek Adamczyk a Eva Samková se seznámili v roce 2018. Poprvé se setkali na koncertě Pro Světlušku, kde měl Marek za úkol známou sportovkyni vyzpovídat.

Samková prý tehdy věřila, že bude dělat rozhovor s Markem Ebenem, a tak pro ni byl příchod Adamczyka tak trochu zklamáním. „Já jsem čekala Ebena, kterého miluju, takže nebudu lhát, tohle mě trochu překvapilo. Zklamaná jsem ale úplně nebyla, protože jsem ho znala z Dabing Street,“ prozradila snowboardistka před časem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Adamczyk prý zase Samkovou vůbec neznal a kvůli jejímu pověstnému knírku, který nosí na závodech, si myslel, že je Eva divná. „No, ten knírek byl takovej… Divnej,“ vzpomínal herec se smíchem na seznámení se svou drahou polovičkou.

Samková musela jít vztahu naproti, Adamczyk jí jako první nenapsal

Eva Samková prý musela Marka Adamczyka trochu popohnat k prvnímu kroku, sám by se jí totiž neozval. „Začal mě sledovat na Instagramu, tak jsem ho taky začala sledovat, a předpokládala jsem, že mi napíše. Jenže on mi nenapsal. Tak jsem mu napsala první. Dával tam vtipné Instastories a já mu napsala, že je skoro stejně tak vtipnej jako já. To zabralo a pak mě pozval do divadla,“ popsala Eva Samková začátky s Adamczykem.

Partneři jsou spolu dnes již tři roky a jejich vztah zatím jen vzkvétá. Během pandemie spolu dokonce začali cvičit, pak ale Adamczyk onemocněl covidem.

„Docela makám, i když mi to na pár týdnů přerušil covid. Ve chvíli, kdy jsem se začínal dostávat do formy, jsem onemocněl. Můžu říct, že covid je opravdu horší než normální chřipka, teplota pominula celkem rychle, ale delší dobu jsem kašlal, plíce se zotavovaly dlouho, takže mi trvalo, než jsem se vyzdravil,“ svěřil se herec iDnesu.

„Slabší partnerku jsem nikdy nechtěl, vyhovuje mi moje dračice,“ říká Adamczyk

Na otázku, zda Adamczykovi nevadí, že u nich nosí kalhoty spíše jeho partnerka, odpovídá jednoznačně. „Takhle to nevnímám. Znám samozřejmě podobné genderové stereotypy, ale nikdy mi nepřirostly k srdci, mně to takhle vyhovuje. Nikdy jsem nepotřeboval mít vedle sebe slabší partnerku, která potřebuje moji pomoc. Mně vyhovuje moje dračice,“ tvrdí zamilovaný herec pro iDnes.cz.

Na rozdíl od jiných párů si Adamczyk a Samková letošní karanténu užili, obvykle na sebe totiž nemají čas. „Máme za sebou asi dva měsíce, kdy jsme spolu byli v podstatě zavření doma, a mohli se trochu líp poznat. Byli jsme samozřejmě trochu omezení, protože se nedalo vyrážet na výlety a něco podnikat. Snažil jsem se Evu přinutit, aby se mnou hrála na playstationu, ale to se mi nepovedlo. Dělali jsme všechno možné, vzájemně jsme si četli knížky, taky jsme doma pořádně uklidili. Vzpomínám na to jako na velmi příjemné období,“ uzavřel herec.