Podnikatelský záměr

O schopnosti prosadit i ten nejpošetilejší záměr, od třpytivých plavek po obří pozadí, není v rodině Jennerů a Kardashianů pochyb. Kim šlape poslední měsíce na paty dolarová miliardářka a sestra Kylie, i tak se dokázala nejslavnější členka klanu znovu ozvat a uvést na trh kosmetickou novinku, která je dokonalou kombinací jedinečné vychytávky a způsobu, jak předejít kožním trablím.

Málokdo by hádal, že taková hvězda jako Kim Kardashian se potýká s problémy obyčejných smrtelníků. Když poodhalila kousek ze svého soukromí a upozornila na projevy lupénky, která jí "mapuje" nohy, okamžitě měla pozornost svých více než 142 milionů sledujících na sociálních sítích. V ten moment už měla v rukávu elegantní řešení a představila světu make-up, který se aplikuje na nohy a umně skryje všechny nedostatky, barevné odlišnosti, znaménka, pihy, jizvy a dodá přirozený lesk. Čekal ho stejný osud jako šaty, které oblékne vévodkyně Kate a do pár minut po nich není ani památky.

Novému trendu propadly statisíce žen, celebrity nevyjímaje. Manželka Johna Legenda a modelka Chrissy Teigen, která se svými fanoušky sdílí každý střípek života včetně kojení nebo odhalených póz během těhotenství, už bez make-upu na nohou nedá ani ránu.

Od hlavy k patě

Dumáte, je-li make-up na obličej a na nohy něčím odlišný? Samozřejmě. Varianta na obličej musí splňovat mnohem přísnější kritéria na složení, musí být hypoalergenní a lahodit přísným požadavkům pleti. K aplikaci na nohy je zapotřebí hutnější konzistence, kterou nerozhodí tření, pot ani celodenní pohyb a vrstva oblečení. I škála odstínů a barev se zásadně liší.

V rámci osobního průzkumu můžete nanést kosmetiku určenou na obličej na nohy a zhodnotit, je-li vám takový experiment po chuti.

Konečné řešení

Make-up nespasí všechno a nezakryje nedostatky. Poradí si se znaménky a neopálenou kůží, ale nezapomínejte na tvar, strie nebo celulitidu.

  • Tvar - žádný odstín neschová macatá stehna, tmavší barva vytvoří optický klam, ale pravda zůstane stejná!
  • Opálení - pokud se nebudete na slunci grilovat každý den přes poledne, se správnou péčí můžete docílit přirozeného odstínu i bez make-upu (a ten použít jen pro drobné korekce)
  • Nádech, výdech - kůže na celém těle potřebuje dýchat, nespoléhejte se na make-up pro nohy každý den, ale jen na speciální příležitosti