Dětská hvězda

Magdalena je známá především jako moderátorka pořadu pro děti Kouzelná školka, ale herectví jí bylo blízké už od dětství. V roce 1963 se narodila do rodiny biologa a archivářky a všechno vypadalo idylicky. Jenže po pěti letech přišel bouřlivý rozvod, hádky a násilí mezi rodiči. Už tenkrát si Magdalena řekla, že svůj život povede jiným směrem. V devíti letech poprvé stanula před kamerou v seriálu Jana Eyrová a další zajímavé nabídky na dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve filmech Páni kluci, Jak se točí rozmarýny, Brácha za všechny peníze nebo Tajemství proutěného košíku byla nezapomenutelná. Nebylo proto překvapením, že další kroky herečky směřovaly na konzervatoř.

Volná chvilka?

Už od mládí byla jako neřízená střela, která chce všechno stihnout a nedokáže nic odmítnout - ukázkový případ workoholika. I tak si v 25 letech našla čas na dítě, což během následujících let ještě dvakrát zopakovala. Při druhém těhotenství se při rutinní kontrole přišlo na rakovinu děložního čípku, její léčba ale musela počkat až po porodu, který trval nekonečných 48 hodin! Ani se třemi dětmi na krku nedokázala zvolnit tempo a každou volnou chvilku trávila v divadle nebo na natáčení. Krátce po návratu z mateřské do práce se jí o přestávce během představení naskytla možnost jedinečné spolupráce na projektu "Kouzelné školky". Tenkrát neměla tušení, že to bude srdcovka a záležitost na spoustu let.

Srdeční záležitost

Diváci, děti i dospělí, vnímají Reifovou jako ohňostroj energie, ale její kolegové prožívali muka a obavy, když jeli na představení, štáb stavěl kulisy a herečka ležela v křečích stranou. Jen ale padla první klapka, vstala, nahodila úsměv a s viditelnou bolestí odehrála, co bylo třeba. Po skončení nebylo po dobré náladě ani památky a hlava opět klesla k zemi. Takhle to šlo dobrých osm let a pak řeklo srdce: "Dost!" V pražském IKEMu se zhrozili a navrhli Reifové voperování kardiostimulátoru, který by usměrnil práci pravé a levé komory. A tak se plánovaná operace hemoroidů musela odložit a na řadu přišla oprava srdce. Zákrok dopadl dobře, ale neúnavnou herečku tato zkušenost nedonutila zpomalit a poměrně brzy naskočila zpátky do pracovního procesu. Nikdo z její rodiny, přátel ani kolegů nevěří, že by si Magdalena vzala svoje pohnuté zdraví k srdci a uzpůsobila tomu životní tempo. Je tak ve stejné škatulce jako Petr Rychlý nebo Josef Dvořák.